Blocajul de la ‘Trei Alimentare’, o bombă cu ceas: Când o detonează Scripcaru

Panică la Primăria Brașov. George Scripcaru a adus orașul într-un blocaj fără ieșire, din punct de vedere al traficului rutier, iar acum tună și fulgeră. Înfuriat edilul urlă de dimineață și pănă seara la Serviciul de Sistematizare a Circulației din cadrul Primăriei Brașov, unde le cere funcționarilor să facă minuni. Scripcaru, l-a pierdut pe omul cheie de la acest serviciu, Attila Radnoti, omul care descurca toate tâmpeniile pe care edilul le făcea prin oraș și care mereu avea o rezolvare pentru descongestionarea traficului. Construirea mall-ului gigant în centrul orașului l-a adus pe Scripcaru într-o situație fără ieșire. Construcția colosului avansează mult mai repede decât Scripcaru s-ar fi așteptat. Abia acum primarul a început cu studii de fezabilitate și proiecte, pe care cei de la Sistematizare le fac sub o presiune incredibilă:
„A luat o decizie așa cum a luat-o. Nu comentez. Știm cu toții care a fost miza construirii acestui mall în centrul orașului. Noi l-am avertizat încă de atunci că se va blocat tot centrul. Nu a contat. Interesele erau prea mari. Ce credea că mașinile or să zboare? Acum urlă și amenință degeaba. Vom plecat toți și-l vom lăsa să-și caute singur soluțiile”, ne-a declarat un funcționar al Primăriei.
Inaugurarea mall-ului se va face în câteva săptămâni. Scripcaru trage însă de timp și-i amăgește pe brașoveni cu studiile de fezabilitate și proiectele.
„Au fost lansate licitațiile, dar au fost contestate după finalizare, astfel că, dintre cei doi ofertanți înscriși la licitație, a rămas unul căruia i-a fost adjudecat contractul și va avea sarcina să coreleze documentația studiului de fezabilitate cu cel de trafic pentru a rezolva această problemă. Este prevăzut și un pasaj subteran pentru autovehicule. Deci, în acest moment suntem în faza premergătoare de semnare a contractului, după ce atât Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, cât și Curtea de Apel Brașov au respins contestațiile. Durata realizării studiului este de maximum 6 luni”, a declarat Scripcaru pentru newsbv.ro.
În șase luni mall-ul va fi funcțional, iar Centrul Civic complet paralizat. „Eu le-am spus de câteva ori că visează. Pasaj subteran la Trei Alimentare? Asta este SF. Când se va aglomera centrul Civic cine va ieși să închidă zona pentru săpături. Se vor trezi cu brașovenii în stradă. Nu îți poți bate joc de un oraș întreg pentru interesele tale. Dacă se insistă cu pasajul acesta, muncitorii vor lucra păziți de jandarmi. Eu unul îmi dau demisia și plec. Nu mă fac părtaș la așa ceva. Oricum interesul lui este să impingă întregul haos până după alegeri, ca să nu-i enerveze pe brașoveni acum, pentru că pierde alegerile. Așa, dacă dă drumul la întreaga nebunie după alegeri brașovenii uită”, a adăugat sursa din cadrul Primăriei.

Citeste și:  Performanțe de excepție pentru juniorii Clubului Sportiv Dinamo București - Centrul Sportiv Brașov, la Campionatele Naționale de Copii și Juniori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.