BRAȘOV. Fonduri externe nerambursabile pentru IJP Brașov, în vederea combaterii fraudelor IT

În domeniul atragerii fondurilor externe nerambursabile, au fost implementate două proiecte, la nivel Inspectoratului Județean de Poliție Brașov.
Este vorba despre „Fraud Investigation in Brasov County with digital forensic and software” și „Promovarea conceptului de poliţie de proximitate în zonele rurale, îndeosebi în comunităţile de rromi şi alte comunităţi defavorizate socio-economic”.
Primul proiect, în valoare de 131.848 euro fără TVA, din care contribuția externă este de 105.478,48 Euro, are ca scop dezvoltarea capacității de combatere a fraudelor comise cu ajutorul echipamentelor IT.
Astfel, Inspectoratul va fi dotat, în anul 2019, cu echipamentele necesare derulării de expertize și constatări criminalistice în domeniul IT în dosarele penale instrumentate.
Cel de-al doilea proiect, în valoare de 56.400 franci elvețieni, are scopul de a îmbunătății climatul de ordine şi siguranţă publică, creşterea gradului de securizare a proprietăţii cetăţenilor, sporirea încrederii populaţiei în instituţia poliţiei, precum şi îmbunătăţirea imaginii Poliţiei Române, prin crearea unor condiţii optime de primire şi consiliere a publicului în cadrul postului de poliţie Budila, Recea și Racoș.
Nu în ultimul rând, în cadrul proiectului „Îmbunătățirea capacității de reziliență și răspuns la situații de urgență”, derulat la nivelul Inspectoratului General al Poliției Române, IJP Brașov a inițiat demersurile legale și procedurale pentru reabilitarea a patru sedii ale subunităților de poliție, respectiv Secția 3 Poliție Brașov, Poliția Săcele, Poliția Predeal și Poliția Râșnov, valoarea investițiilor fiind de 2.604.000 euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.