Braşov: Peste 1.500 de jocuri şi jucării din secolul trecut – într-o expoziţie inedită a Asociaţiei ESCU

O expoziţie inedită, cu peste 1.500 de jocuri şi jucării din secolul trecut, poate fi văzută, în perioada 7-19 iunie, la Braşov, la Coressi Shopping Resort, au anunţat organizatorii într-un comunicat remis miercuri Agerpres.

Expoziţia „Joc şi Joacă” a fost organizată de Asociaţia ESCU, care invită publicul să descopere „un univers plin cu amintiri din copilărie, creat pentru vizitatori de toate vârstele, unde cei mici pot explora jocuri şi jucării emblematice de odinioară, care au fost produse de atelierele şi fabricile din ţară, dar şi din alte părţi ale Europei, iar părinţii şi bunicii au ocazia de a regăsi o parte din preocupările distractive din copilăria lor”.

Citeste și:  Târgurile volante din Brașov, programate în acest weekend, anulate din cauza vremii nefavorabile

„Unele invenţii sunt pur şi simplu făcute să reziste testului timpului. Este şi cazul acestor jucării, care au apărut de secole, au fost perfecţionate şi modernizate şi încă fac deliciul oricărui copil sau nostalgic. Dintre secţiunile expoziţionale cele mai interesante amintim de: ‘Jucării dintr-un trecut îndepărtat’, ‘Jocuri şi Jucării Made in RO’, ‘Păpuşele, pluşuri şi bebei’, ‘Maşinuţe, roboţei şi trăznăi’, ‘Jocuri de societate şi de creativitate’, ‘Cele mai iubite jucării’ şi ‘Poveşti Româneşti pe Bandă Desenată’. Vor fi prezentate jocuri vechi româneşti şi străine unice, peste 1500 de obiecte emblematice de colecţie, din spectrul copilăriei de la 1900 şi până în anii 2000, din zone variate ale lumii (România, Germania, Austria, China, Polonia, Republica Cehă, precum şi alte ţări din spaţiul ex-sovietic) şi fabricate din toate tipurile de materiale (lemn, metal, bachelită, cauciuc, plastic, hârtie şi carton etc.) şi după toate ideile creative ale unor inventatori, unele fiind chiar manufacturate”, se arată în comunicatul citat.

Expoziţia are la bază colecţii personale unice, din partea colaboratorilor Asociaţiei Muzeul Jucăriilor şi Comics Didactic, fiind pentru prima dată când o parte din aceste jocuri, jucării şi ilustraţii sunt expuse publicului.

Citeste și:  Restaurantul Panoramic va renăște: ANA TELEFERIC Brașov promite o transformare spectaculoasă a simbolului orașului de pe Tâmpa

„Ideea expoziţiei a pornit de la nevoia de a readuce în vieţile copiilor de astăzi bucuria jocurilor copilăriei părinţilor sau chiar a bunicilor lor prin jocuri şi jucării interactive, creativ-educative, jocuri în aer liber sau de interior, jocuri care au scopul de a stârni imaginaţia, dar şi printr-o serie de panouri informative şi fotografii legate de istoria jocurilor sau tipuri de jocuri din diferite zone ale lumii. Aşadar, ‘dintre mii de jucării’ organizatorii au selectat pentru dumneavoastră piese din colecţiile mai vechi şi mai noi, care vor putea fi descoperite cu prilejul acestei expoziţii cu spirit de joacă ce cuprinde un întreg patrimoniu cultural”, a mai precizat sursa citată.

Expoziţia face parte dintr-un concept itinerant ce cuprinde oraşele Braşov şi Timişoara.

Citeste și:  Asociația Antiteatru prezintă piesa "Crocodil", astăzi, la Centrul Cultural Apollonia din Brașov

Sursa, Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.