Brașoveanul Eduard Grosu și Vlad Dascălu vor reprezenta România la Cross-Country la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în acest weekend!

Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt planificate să înceapă vineri, 23 iulie 2021, iar emoțiile în rândul sportivilor cresc de la o zi la alta. Aproximativ 11.500 de atleți din întreaga lume vor lua startul la cele 33 de probe incluse în acest eveniment, care trebuia să aibă loc în 2020, dar a fost amânat cu un an din cauza pandemiei. Printre acești peste 11 mii de participanți se află Eduard Grosu și Vlad Dascălu, care vor reprezenta România la proba de șosea fond, respectiv Cross-Country.

Sâmbătă, 24 iulie 2021, va avea loc cursa de șosea fond, care va avea în meniu Muntele Fuji (altitudine maximă 3.776 m). Parcursul de 234 de km începe din Parcul Musashinonomori, cu 10 kilometri neutrali. Traseul se va îndrepta apoi spre circuitul din jurul Muntelui Fuji și va strânge peste 4800 de metri altitudine de urcare. La întoarcere, plutonul va trece pe lângă Lacul Yamanakako, un loc de antrenament pentru mulți cicliști din întreaga lume.

Citeste și:  Performanțe de excepție pentru juniorii Clubului Sportiv Dinamo București - Centrul Sportiv Brașov, la Campionatele Naționale de Copii și Juniori

Rutierii vor continua pe pista de curse Fuji International Speedway, unde se află linia de finish, dar înainte de asta, plutonul va avea de înfruntat ultimele două cățărări ale zilei: Mikuni și Kagosaka Pass. Prima dintre ele are urcarea de 6,8 km cu pantă medie de 10,2% și secțiuni de 12,6% și se va ajunge la 1171 metri altitudine. La start se așteaptă venirea a peste 200 de cicliști, iar traseul este considerat un adevărat test pentru mulți dintre ei. Eduard Grosu va face parte din acest pluton, unde îi regăsim pe alți mari rutieri precum Wout van Aert, Remco Evenepoel, Tadej Pogacar, Primoz Roglic și câștigătorul de la Rio 2016, Greg van Avermaet. Edi fi însoțit la Tokyo de Georgiadis Georgios, antrenorul lotului național.

Citeste și:  Peste 400 dintre cei mai puternici cicliști din Europa sunt așteptați la primul Campionat European de Mountain Bike din România
Profilul probei de șosea fond. Sursă fotografii: cyclingweekly.com

Proba de Cross-Country va avea loc pe 26 iulie 2021. Riderii vor parcurge un traseu de aproximativ 4 km și altitudine maximă de 150 de metri, în orașul Izu, departamentul Shizuoka. Traseul cu piste înguste, cu ascensiuni și coborâri abrupte și secțiuni stâncoase va oferi, în același timp, vederi panoramice ale Muntelui Fuji. La start se va afla campionul olimpic din 2016, Nino Schurter, și alți mari rideri din această disciplină precum Henrique Avancini, Jordan Sarrou, Victor Koretzky, Mathieu van der Poel sau Tom Pidcock. Vlad Dascălu va fi însoțit de antrenorul Paulo de la Fuente Perez și Tudor Oprea, fost participant la proba de Cross Country din cadrul Jocurilor Olimpice de la Atena, 2004.

Citeste și:  Peste 400 dintre cei mai puternici cicliști din Europa sunt așteptați la primul Campionat European de Mountain Bike din România
Traseul probei de Cross-Country. Sursa foto: olympics.com

Vom reveni cu detalii privind transmisiunile live unde pot fi urmărite cursele.

Mult succes, Edi și Vlad!

Sursa, federatiadeciclism.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.