Brașovenii își pot spune părerea cu privire la traficul din oraș

În cadrul contractului pe care Municipalitatea îl derulează cu firma Search Corporation pentru actualizarea studiului de trafic, în această perioadă se derulează o cercetare cu privire la modul în care brașovenii percep traficul din oraș, problemele cu care se confruntă și soluțiilecare ar optimiza circulația în Brașov.

Brașovenii sunt invitați să intre pe site-ul Primăriei Brașov și să completeze datele dintr-un chestionar. Informaţiile obţinute în cadrul acestei consultări sunt strict confidențiale și vor fi utilizate doar pentru dezvoltarea modelului de transport ce va fundamenta studiul de trafic, precum și pentru elaborarea soluțiilor din cadrul proiectului.

,,Ieri (18 iunie, n.n.) am demarat consultarea populației cu privire la traficul din Brașov, pentru alegerea soluțiilor care să ducă la îmbunătățirea lui. Această consultare publică nu doar că este o etapă necesară în elaborarea unui astfel de studiu, ci, poate mai mult de atât, este imaginea pe care o au brașovenii despre traficul de astăzi și cum ar trebui să arate cel de mâine.

După cum precizam și la momentul semnării contractului cu Search, acest studiu va sta la baza actualizării Planului Urbanistic General, pentru care am demarat deja procedura de achiziție a serviciilor de proiectare.

Citeste și:  Link malițios distribuit prin Facebook Messenger

Până la aprobarea PUG-lui, acest document, prin imaginea actuală a traficului din zonele pe care le analizează, va reprezenta fundamentul pentru deciziile pe care le vom lua pentru a descongestiona traficul dintr-o anumită zonă, pentru a crește mobilitatea și, implicit, pentru a reduce poluarea”, a declarat primarul George Scripcaru.

Link chestionar: https://form.jotformeu.com/91603499681366

Detalii contract: Actualizarea Studiului de Trafic aferent municipiului Brașov

Proiectant: S.C. Search Corporation SRL cu subcontractant S.C. Sigma Mobility Engineering SRL

Valoarea contractului628.627,37 lei fără TVA.

Durata de execuţie a documentaţilor: 12 luni.

 1. Zona Centrului istoric și cartier Prund-Șchei, studiu livrabil în trei luni și jumătate de la semnarea contractului;
 2. L2 – zona Centrul Nou, străzile: 15 Noiembrie, M. Kogălniceanu, Zizinului, Harmanului, studiu livrabil în 5 luni de la semnarea contractului;
 3. L3 – zona Tractorul, studiu livrabil în 6 luni de la semnarea contractului;
 4. L4 – Întregul Studiu de Trafic al municipiului Brașov, cu concluziile întregii arii studiate, se va preda în 12 luni de la semnarea contractului.
Citeste și:  Retrospectiva Glovo 2023: România, cea mai mare piață din regiunea Europei de Sud-Est! Ce au comandat românii în ultimul an

Finanţare:  buget local.

Descrierea succinta a serviciilor de proiectare

Studiul de trafic:

 • trebuie să analizeze impactul asupra traficului rutier din aria studiată și să prezinte măsurile necesare fluidizari și descongestionării nodurilor de circulație care prezintă probleme;
 • să prezinte reorganizări ale circulației și reconfigurări de intersecții și zone adiacente, după caz, ținând cont de modernizarea străzilor până la această dată și a sensurilor giratorii existente;
 • să extindă sistemul de management al traficului prin integrarea de noi intersecții semaforizate după caz;
 • trebuie să analizeze impactul creșterii gradului de motorizare;
 • trebuie să analizeze impactul asupra traficului rutier din aria studiată prin darea în folosință a Ocolitoarei Municipiului Brașov și eliminarea traficului greu din interiorul municipiului;
 • trebuie să analizeze impactul asupra traficului rutier din aria studiată a dezvoltării imobiliare (ex.: zona Centrul Civic și a viitorului mall AFI, cartierul Tractorul, cartierul Bartolomeu, zona străzii Hărmanului și alte dezvoltări imobiliare posibile în viitor);

Scenariul de referință presupune includerea investițiilor prognozate a se realiza în anii avuți în vedere pentru perioada studiată.

Citeste și:  Transhumanţa a devenit parte a patrimoniului imaterial UNESCO

Prestatorul va lua în calcul (conform scenariilor pesimist, optimist și cel mai probabil) în elaborarea studiului de trafic și proiecte ce vor fi implementate în zona studiată.

În cadrul studiului de trafic trebuie să se realizeze evaluarea cererii de transport prezente și viitoare, iar prognoza  se va realiza în acord cu previziunile estimate.

Ca urmare,  este necesar să se studieze zonele specificate pentru a fi atinse următoarele  obiective:

 • încadrarea în zonă;
 • analiza tipului de rețea rutieră;
 • analiza particularităților geometrice ale rețelei rutiere;
 • identificarea particularităților participanților la trafic;
 • colectarea datelor statistice de interes pentru evoluția traficului rutier;
 • stabilirea factorilor care afectează fluența circulației pe arterele principale ale rețelei rutiere;
 • analiza siguranței rutiere și identificarea problemelor de mobilitate;
 • analiza conformității infrastructurii rutiere cu standardele și normativele românești aflate în vigoare;
 • soluții de reorganizare a circulației rutiere.

Ipoteze și prognoze

Plecând de la situația existentă, proiectantul va prezenta o variantă pe care o recomandă în Studiul de Trafic, a motivelor care au fundamentat alegerea propusă și a avantajelor acesteia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.