Brașovul a semnat primul contract de finanțare prin PNRR – o creșă pentru copiii din cartierul Tractorul

Primăria Brașov a semnat astăzi primul contract de finanțare nerambursabilă prin Programul Național de Redresare și Reziliență, pentru proiectul ,,Creșterea capacității de reziliență a sistemului educațional din Municipiul Brașov prin construirea infrastructurii educaționale – Creșa tip – medie, zona Tractorul”. Proiectul presupune construirea unei creșe cu o capacitate de 7 grupe, care va face parte din campusul educațional amenajat în locul fostului depou de tramvaie, campus care mai include și o grădiniță.

,,Astăzi Municipalitatea a semnat primul proiect de finanțare prin PNRR, iar acesta este într-un domeniu atât de important pentru dezvoltarea Brașovului, cel al educației. Astfel, cu o finanțare nerambursabilă de 100%, primăria va construi o creșă nouă pentru copiii din Tractorul. Este cea de a doua pe care Municipalitatea o construiește în cartier, după cea din Coresi. Sperăm, ca la acest apel să reușim să obținem finanțarea și pentru creșa din zona Avantgarden, iar la următorul apel să asigurăm finanțarea pentru creșa de pe strada Fundăturii. Toate aceste creșe sunt rezultatul evaluării pe care Municipalitatea a făcut-o la nivelul întregului oraș, pe baza căreia am elaborat și aprobat, în acest an, «Strategia privind infrastructura de educație timpurie a municipiului Brașov 2022-2030». În paralel continuăm și programul de construire grădinițe, la care se adaugă proiectele de campusuri școlare, astfel încât să ne atingem obiectivul ca brașovenii să aibă creșă, grădiniță și școală lângă casă“, a declarat primarul Allen Coliban.

Citeste și:  Prețul ridicat al mielului pune presiune pe tradiția mesei pascale

Conform contractului de finanțare, valoarea eligibilă a investiției este 13.983.421,80 lei fără TVA, finanțare nerambursabilă 100%, și include toate categoriile de cheltuieli necesare dării în folosință a acestei creșe, respectiv:

  • lucrări pentru amenajarea terenului, lucrări de demolare pentru eliberarea terenului;
  • lucrări de construire și dotare a obiectivului de investiții;
  • proiectare și asistență tehnică;
  • asigurarea utilităților necesare obiectivului de investiții;
  • alte cheltuieli (cote, taxe, avize, diverse și neprevăzute, organizare șantier).

Alte proiecte de construire de creșe în Brașov:

Creșă Coresi, str. Camil Petrescu nr. 9B

Lucrările de construire au început în luna aprilie, anul acesta, și are ca termen de execuție iunie 2023.

Creșa din Coresi va avea trei niveluri – demisol, parter și etaj – și va asigura servicii pentru 5 grupe de copii, cu vârste cuprinse între 0 și 3 ani.

Citeste și:  Caroline Fernolend: Săsoaica ambițioasă care a pus Viscri pe harta lumii

Lucrările sunt realizate de către S.C. Stadi Design SRL, valoarea acestora este de  8.026.229,89 lei, TVA inclus.

Creșă Avantgarden, str. Lebedei

Este una dintre cele 3 creșe incluse pe lista-sinteză a Companiei Naționale de Investiții, ceea ce asigură un punctaj superior pentru acceptare la finanțare prin PNRR. Se încearcă obținerea finanțării în cadrul acestui apel.

Creșă Stupini, str. Fundăturii

Este, de asemenea, pe lista-sinteză a CNI și se va depune solicitare de finanțare la următorul apel.

Creșă Coresi, str. Camil Petrescu nr. 9B

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.