Brașovul celebrează 146 de ani de muzică simfonică: Ziua Filarmonicii Brașov

În urmă cu 146 de ani, la 6 mai 1878, se desfășura primul concert al Societății Filarmonice Brașovene (atunci „Kronstädter Philharmonische Gesellschaft”), sub conducerea maestrului Anton Brandner. Această dată marcantă este acum celebrată ca Ziua Filarmonicii Brașov.

„Este un privilegiu pentru noi să perpetuăm valoroasa tradiție muzicală a orașului nostru și să vă avem alături în fiecare săptămână, creând împreună vibranta viață culturală a Brașovului”, transmit reprezentanții Filarmonicii Brașov.

Cu această ocazie, publicul este invitat la concertul aniversar al Filarmonicii Brașov, care va avea loc pe data de 16 mai, începând cu ora 19:00, la Sala Patria. Acesta va fi dirijat de Paul Meyer, o personalitate distinsă și plină de eleganță, recunoscută și apreciată în lumea muzicii clasice, iar ca solist îl vom avea pe talentatul clarinetist Pablo Barragán. Programul serii include compoziții impresionante de Piotr Ilici Ceaikovski, Aaron Copland și Serghei Rahmaninov, promițând o experiență muzicală de excepție, pe care abia așteptăm să o împărtășim cu dumneavoastră!

Citeste și:  Castelul Bran își deschide porțile pentru "Noaptea Muzeelor"

Activitățile Filarmonicii Brașov sunt susținute de către Primăria Municipiului Brașov și Consiliul Local Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.