Brașovul devine centru de testare pentru coronavirus

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății , Nelu Tătaru a spus, miercuri, că Brașovul ar putea fi adăugat pe lista centrelor la care se vor prelucra testele de coronavirus. În acest moment testările se fac la Timișoara, Cluj, Iași, Constanța, București, Craiova, însă volumul este în creștere, astfel că Brașovul va fi adăugat imediat pe lista centrelor de testare. Nelu Tătaru a dat asigurări totodată că România nu se confruntă cu o criză a kiturilor de testare.

„Ministerul Sănătății poate confirma 31 de persoane cu noul coronavirus, din 1.200 de teste care s-au lucrat. La Timișoara, Cluj, Iași, Constanța, București, Craiova – și căutăm să adăugăm Brașovul – sunt centre unde se pot face aceste testați. Nu ducem lipsă de kituri și de profesioniști. Colegii noștri fac o muncă titanică, am intrat pe un teren al transmiterii locale, suntem în Scenariul 2, implică depistarea suspecților și pregătirea spitalelor pentru Scenariul 3 și 4”, a adăugat demnitarul.

Cât despre cetățenii care vin în România din străinătate, Nelu Tătaru a mai adăugat că: „persoanele care vin din „zonele roșii” vor intra în carantină, iar românii care se întorc din „zonele galbene” vor fi izolați la domiciliu”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.