Brașovul este în topul preferințelor turiștilor, cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii

Brașovul este în topul preferințelor turiștilor, cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii. Conform unor statistici furnizate de către un site de specialitate din domeniul turismului, Brașovul se poziționează pe locul al doilea. Cei mai mulți turiști aleg să se cazeze în pensiuni și de altfel, preferă unitățile cu acces la cât mai multe activități.

Conform solicitărilor primite de platforma de rezervări hoteliere Travelminit.ro, turiștii români sunt dispuși să plătească între 600 și 1200 lei pentru două persoane, pentru un sejur de minim 2 nopți în perioada 6 – 8 martie, 2021. Cele mai multe rezervări au fost efectuate de cupluri, iar din toate rezervările înregistrate 42% au ca destinație stațiunile de pe Valea Prahovei (42%), în special Predeal, Sinaia, urmat de Brașov. Următorul tip de vacanță solicitat de români în acest weekend au fost citybreak-urile, unde 39% dintre turiști au optat pentru sejururi petrecute în marile orașe ale țării, precum București, Cluj-Napoca, Sibiu, Oradea. 19% dintre vacanțele rezervate în această perioadă se vor desfășura în stațiunile balneare, precum Sovata, Băile Felix și Vatra Dornei, informează cei de la romaniapozitiva.ro

Citeste și:  Raliul Harghitei powered by Toyota deschide sezonul național de raliuri pentru al doilea an consecutiv

Atenția turiștilor românilor se îndreaptă către unitățile mici de cazare, astfel 67% dintre vacanțele rezervate au fost efectuate fie la pensiuni (35%), fie cabane, vile și case de vacanțe (22%) sau apartamente (10%). În contextul actual, există un trend crescător pentru aceste tipuri de unități de cazare, datorită localizării lor în zone liniștite, aproape de natură și pentru numărul mic de turiști care pot fi găzduiți, ne mai indică sursa menționată.

Sursa foto, romaniapozitiva.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.