Brașovul găzduiește a treia ediție a festivalului de film românesc CinemaUniT

În perioada 12 – 16 martie 2024, va avea loc a treia ediție a festivalului de film românesc CinemaUniT, organizat de Cinemaraton TV în parteneriat cu Universitatea Transilvania din Brașov. Pe parcursul a cinci zile, la cinematograful Astra, vor putea fi vizionate filme românești de patrimoniu, dar și filme recente, premiate la festivaluri internaționale. În cadrul festivalului, studenții Universității Transilvania sunt invitați să participe la masterclass-uri susținute de Nae Caranfil, Ileana Popovici și Vlad Păunescu la Centrul Multicultural, pornind de la teme precum scenariul, muzica și producția de film. 

La fel ca la edițiile anterioare, proiecțiile vor fi urmate de dezbateri la care vor participa actori, regizori, critici și producători de film, nume importante ale cinematografiei românești: Ileana Popovici, Oana Păunescu, Vlad Păunescu, Manuela Cernat, Marinela Rotaru, Laurențiu Damian, Florin Piersic, Iuliana Naghi, Adina Popescu, Nae Caranfil, Bogdan Ficeac, Constantin Vaeni, Nicolae Mărginean, Dan Pița, Cătălin Saizescu, Georgiana Saizescu, Valentin Teodosiu, Gabriel Spahiu, Bianca Beatrice Michi, Cristian Radu Nema, Cornel Mihalache și Manuela Boboc.

Citeste și:  Teutonic Fest Hărman revine cu o nouă ediție în incinta Cetăţii Medievale @ 27-28 iulie 2024

Masterclass-uri pentru studenți

Studenții Universității Transilvania sunt invitați să participe la o serie de masterclass-uri susținute de nume importante din industria cinematografică românească. Nae Caranfil, Ileana Popovici și Vlad Păunescu vor vorbi despre scenariu, muzică și producție de film, în cadrul unor sesiuni ce vor avea loc la Centrul Multicultural.

CinemaUniT: o punte între generații

Festivalul CinemaUniT își propune să promoveze filmul românesc și să creeze o punte între generații. Evenimentul oferă o platformă de dialog pentru profesioniștii din domeniu, dar și pentru publicul larg.

Intrarea la proiecții și masterclass-uri este liberă, în limita locurilor disponibile.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să consultați site-ul oficial al festivalului: http://www.cineunit.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.