Brașovul sărbătorește Ziua Francofoniei

Brașovul sărbătorește Ziua Francofoniei! Viceprimarul Flavia Boghiu a participat astăzi, alături de Excelența Sa doamna ambasadoare a Franței, Laurence Auer, ministrul Educației Naționale, Sorin Cîmpeanu, consulul onorific al Franței la Brașov, Ion Ciolacu, prefectul Cătălin Văsii, vicepreședintele Consiliului Județean, Șerban Todorică și rectorul Universității Transilvania, Ioan Abrudan, la deschiderea conferinței „Francofonia la Brașov – un pașaport pentru viitor“, organizată de Alianța Franceză Brașov cu ocazia Zilelor Francofoniei, dar și împlinirii a 30 de ani de existență a Alianței.

Ne bucurăm să sărbătorim la Brașov Ziua Francofoniei, alături de Excelența Sa doamna ambasadoare a Franței, alături de domnul ministru Sorin Cîmpeanu, alături de domnul prefect și autoritățile locale precum și invitați și tineri. Faptul că avem la Brașov trei licee cu bacalaureat francez, faptul că avem această Alianță Franceză,  Consulatul Onorific al Franței precum și un club de afaceri francofon ne arată că pentru Brașov este foarte importantă această direcție de dezvoltare și că ea poate să reprezinte un pașaport pentru viitor“, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

Citeste și:  Românii din Spania trimit bani, transferă expertiză și atitudine sănătoasă și nu-și pierd încrederea în țara natală

Conferința, găzduită de Aula Universității Transilvania Brașov, cuprinde o serie de prezentări legate de francofonie și evoluția limbii franceze, precum și trei mese rotunde legate de activitatea liceelor bilingve sau cu bacalaureate în limba franceză din Brașov și județ, formare profesională – cu trimitere la școlile sau clasele profesionale în sistem dual, precum și despre manifestarea francofoniei în economia Brașovului.

Conferința include și semnarea unui protocol de colaborare între Institutul Francez, Alianțâa Franceză, Inspectoratul Școlar al județului și liceele bilingve din județ.

La finalul zilei, E.S. ambasadoarea Franței în România, doamna Laurence Auer îi va înmâna consulului onorific Ion Ciolacu un nou mandat, în cadrul unei ceremonii oficiale.

Citeste și:  Studiu LEGO: Creativitatea fetelor este afectată de la vârste fragede de presiunea perfecțiunii și de prejudecățile lingvistice

Ziua Internațională a Francofoniei este sărbătorită, la 20 martie, de toate cele 75 de țări membre ale Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF), prin diverse manifestări culturale. Evenimentul a fost serbat pentru prima dată în 1998.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.