Brașovul va găzdui Cupa României la Juniori, Tineret şi Seniori

Primarul Braşovului s-a întâlnit luni cu preşedinta Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, fosta campioană olimpică şi mondială la înot Camelia Potec, pentru a discuta ultimele detalii legate de organizarea primei ediţii a Cupei României adresată categoriilor Juniori, Tineret şi Seniori.

Competiţia este programată pentru 4-6 octombrie, la Bazinul Olimpic Braşov şi se estimează că vor participa aproximativ 300 de sportivi de la 60 de cluburi din ţară. Bazinul Olimpic din Braşov a devenit, în luna mai, al doilea din ţară dotat cu echipamentele de ultimă generaţie cerute de Federaţia Internaţională pentru organizarea de competiţii, astfel că municipalitatea a organizat cea de a treia ediţie a Campionatului Naţional de copii 10-11 ani, cea mai mare competiţie de profil ca număr de participanţi.

Citeste și:  Distrigaz Sud Rețele a investit 530 milioane de lei în anul 2023

,,Este un parteneriat între Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern, Primăria Braşov şi Clubul Sportiv Municipal Corona Braşov, care reprezintă încă un pas pentru a transforma Braşovul într-o gazdă pentru competiţiile internaţionale de nataţie. (…) Acum avem oportunitatea de a organiza prima ediţie a Cupei României. Ca şi în cazul altor infrastructuri sportive pe care municipalitatea le deţine, încercăm să aducem în Braşov competiţii la cel mai înalt nivel, iar un exemplu recent este Campionatul Mondial de Alergare 50 km. Odată cu construirea Sălii Polivalente, Braşovul va putea deveni principala destinaţie pentru organizarea de competiţii pentru majoritatea sporturilor olimpice, ceea ce este şi unul dintre obiectivele noastre pentru următorii ani, mai ales că putem asigura tot ceea ce este necesar pentru astfel de evenimente’, a declarat primarul George Scripcaru, potrivit informării citate.

Citeste și:  Campania "Dar din suflet pentru seniori" de Paște: 6.550 de tichete deja distribuite! 12.776 de brașoveni eligibili sunt așteptați la Direcția de Asistență Socială până pe 30 aprilie

Este pentru prima dată, după 20 de ani, când Braşovul va găzdui o competiţie de nataţie pentru seniori. Proiectul de hotărâre privind organizarea Cupei României pentru Juniori, Tineret şi Seniori va fi discutat în proxima şedinţă a Consiliului Local Braşov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.