Brâul Maicii Domnului adus din Grecia, la biserici din judeţele Sibiu şi Braşov

Brâul Maicii Domnului de la Mănăstirea Kato Xenia (Grecia) a sosit în această dimineaţa, la Biserica „Sf. Ioan Iacob Românul” de pe strada Dealului din municipiul Sibiu, după care va fi dus în alte două biserici sibiene, iar de joi, 16 iunie va fi transportat în lăcaşuri de cult din judeţul Braşov, potrivit Ziarului Lumina.

„Cu binecuvântarea Părintelui Mitropolit Laurenţiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, soseşte la biserica ‘Sf. Ioan Iacob Românul’ de pe strada Dealului din Sibiu Brâul Maicii Domnului de la Mănăstirea Kato Xenia (Grecia), la ora 8,00”, se arată în comunicatul remis Agerpres.

Programul pelerinajului de suflet pentru Brâul Maicii Domnului de la Mănăstirea Kato Xenia adus în Arhiepiscopia Sibiului în perioada 9 – 19 iunie este următorul: joi (9 iunie), vineri (10 iunie) şi sâmbătă (11 iunie) la Biserica „Sf. Ioan Iacob Românul” din str. Dealului, în Sibiu; duminică (12 iunie) şi luni (13 iunie) la Catedrala Mitropolitană „Sfânta Treime” din Sibiu; marţi (14 iunie) şi miercuri (15 iunie) la Parohia Brateiu, Protopopiatul Mediaş, biserica „Schimbarea la Faţă”, cu pr. Nicolae Clinciu; joi (16 iunie) şi vineri (17 iunie) în Parohia Braşov – Triaj I, biserica „Sf. Cuv.Parascheva şi Sf. Ier. Andrei Şaguna, Mitropolitul Transilvaniei”, cu pr. dr. Ion Manea; sâmbătă (18 iunie) şi duminică (19 iunie) la Parohia Braşov – Cetate II, Protopopiatul Braşov, biserică comună cu Cetate I, cu pr. Dănuţ-Gh. Benga.

Citeste și:  Copiii sunt așteptați, mâine, la "Lecția de Balet" susținută de soliștii și ansamblul de balet al Operei Brașov

Potrivit tradiţiei, Cinstitul Brâu a fost ţesut de însăşi Maica Domnului din fire de cămilă, şi după adormire, în momentul înălţării ei la ceruri, l-a dăruit Sfântului Apostol Toma. Sfântul Brâu al Maicii Domnului se află la Mănăstirea Vatoped din Athos şi la Mănăstirea Kato Xenia (Grecia), potrivit comunicatului de presă. 

Foto. Ziarul Lumina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.