Breaking: Red Bull primește o penalizare uriașă de la FIA pentru încălcarea plafonului costurilor

Echipa Red Bull Formula 1 trebuie să plătească o amendă de 7 milioane de dolari catre Federația Internațională de Automobilism (FIA). Decizia vine după ce s-a constatat că echipa a depășit plafonul de costuri pentru Formula 1 cu aproximativ 1,8 milioane de dolari.

În sezonul 2021, echipa dublului campion mondial Max Verstappen a fost singura care a depășit plafonul bugetar, primul sezon în care a funcționat această regulă financiară. FIA a făcut anunțul pe 10 octombrie, a doua zi după ce olandezul și-a asigurat al doilea titlu mondial după Marele Premiu al Japoniei.

A fost dezvăluit că Red Bull a încălcat plafonul bugetar de 145 de milioane de dolari, cu 1,8 milioane de dolari.

Citeste și:  Brașovenii sunt invitați la ,,Dizabilitatea dincolo de aparențe“. Eveniment desfășurat cu ocazia zilei internaționale a persoanelor cu dizabilități

Cu toate acestea, FIA a declarat că „nu există nicio acuzație sau dovadă că RBR [Red Bull Racing] a încercat în orice moment să acționeze cu rea-credință, necinstit sau într-o manieră frauduloasă și nici nu a ascuns în mod intenționat vreo informație de la Administrația pentru limitarea costurilor”.

Red Bull are termen 30 de zile de la pronunțarea deciziei pentru a-și plăti amenda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.