Bright Sky RO, aplicația mobilă care sprijină victimele violenței domestice

Inspectoratul General al Poliţiei Române transmis, recent, că fenomenul violenţei domestice rămâne de actualitate în România, 9.771 de ordine de protecţie provizorii fiind emise în primele 9 luni, cu 20% mai mult ca anul trecut. Aplicaţia mobilă ce sprijină victimele violenţei domestice – Bright Sky RO – a fost folosită de aproape 32.000 de ori de la lansare, cel mai citit fiind Ghidul care detaliază tipurile de abuz.

”Peste 10.000 de români se protejează de violenţa domestică şi folosesc activ aplicaţia Bright Sky RO. De la lansare şi până în prezent, aplicaţia a fost utilizată de aproape 32.000 de ori, de românii care sunt victime ale violenţei domestice sau de către cei care aleg să raporteze astfel de situaţii. Secţiunea în care sunt explicate formele de abuz este cea mai utilizată din cadrul aplicaţiei”, a transmis, săptămâna trecută, IGPR.

Citeste și:  Ziua Internațională a Proprietății Intelectuale la Centrul Cultural Reduta, vineri, 26 aprilie

”Bright Sky RO este singurul instrument digital gratuit care vine în sprijinul victimelor violenţei domestice din România. Aplicaţia fost lansată de Fundaţia Vodafone România, în parteneriat cu Poliţia Română (prin Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii), Asociaţia Necuvinte şi Asociaţia Code for Romania, în luna mai 2020”, a mai transmis sursa citată.  

”Prevenirea violenţei domestice constituie o prioritate a Poliţiei Române. Aplicaţia Bright Sky RO oferă informaţii utile atât victimelor, cât şi specialiştilor în domeniu. În plus, aceasta permite stocarea şi protejarea probelor, în eventualitatea unui viitor demers juridic. Recomandările preventive vizează toate formele de abuz şi sunt uşor de accesat pentru toţi cei care vor să ajute sau să iasă dintr-o situaţie de risc”, a declarat comisar-şef de poliţie Stănică Sorin – Directorul Institutului de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. 

”Bright Sky RO are o puternică latură de educare, de conştientizare a problemei şi de informare, îndrumare. Victima află, concret, care sunt paşii pe care trebuie să îi urmeze, atunci când decide să iasă dintr-o relaţie abuzivă. Mai mult de atât, victima găseşte aici sprijin direct la autorităţi şi servicii de asistenţă. Aplicaţia poate fi ştearsă şi reinstalată, ori de câte ori este nevoie, fără să se piardă nicio informaţie”, a declarat Angela Galeţa, directorul Fundaţiei Vodafone România. 

Bright Sky RO permite apeluri rapide către servicii de asistenţă.  

Citeste și:  Drumul din Grid intră în lucru! Contract semnat pentru modernizarea DJ 130B Părău - Grid - Perșani

Potrivit datelor Poliţiei Române, la nivelul ţării noastre, în primele 9 luni ale acestui an, cea mai mare pondere în cadrul infracţiunilor din sfera violenţei domestice o au faptele de ”lovirea sau alte violenţe” – 63%, urmate de ”ameninţare” – 12% şi ”abandon de familie” – 10%.  

Bright Sky Ro este disponibilă, gratuit,  în App Store şi Google Play Store în limbile română, engleză şi maghiară. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.