Bulgaria a anunțat că se retrage de la Eurovision 2023

Bulgaria a anunțat ieri că nu va participa la Eurovision 2023, la Liverpool, fără să ofere o explicație. Este a treia ţară care s-a retras de la Eurovision doar luna aceasta, după Muntenegru și Macedonia de Nord. Acestea din urmă au citat costurile prea mari în contextul actual de criză energetică.

BBC News a fost informat că ţărilor li s-a cerut să plătească mai mult pentru a compensa banii pierduţi după excluderea Rusiei din concurs. Rusia obişnuia să fie un contributor financiar semnificativ la producţie, dar a fost exclusă din competiţie în urma invadării Ucrainei.

Suma pe care fiecare radiodifuzor participant o plăteşte pentru a se înscrie nu este făcută publică, dar costul total între toţi participanţii se ridică în mod obişnuit la aproximativ 5 milioane de euro, iar gazda plăteşte o sumă suplimentară, scrie Agerpres.

Citeste și:  Elevii se întorc la cursuri, începând de astăzi! Vezi calendarul anului școlar 2022-2023 pentru județul Brașov ...

Organizatorii au declarat pentru BBC News: „EBU se angajează să menţină costurile de participare la Eurovision Song Contest cât mai accesibile posibil. Fiecare radiodifuzor participant plăteşte o taxă care este calculată în funcţie de numărul de ţări care concurează în spectacolul din acel an şi de contribuţia lor totală la calitatea de membru al EBU. Taxele anuale de membru şi abonamentele sunt calculate în funcţie de factori care iau în considerare dimensiunea relativă şi statutul financiar al membrului.

Concursul de anul acesta a fost câștigat de Ucraina, dar, din cauza războiului, gazdă a fost aleasă Marea Britanie, care s-a situat pe locul al doilea la Torino.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.