Campanie națională pentru combaterea hărțuirii și violenței în școli

Poliția Română, prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității, colaborează cu Asociația Telefonul Copilului (organizaţie non-guvernamentală) și Cartoon Network (canalul internațional de televiziune pentru copii), în desfășurarea unei campanii naționale prin care copiii sunt încurajaţi să nu fie răi unii cu ceilalţi.

Sub sloganul „Fii prietenos, nu răutăcios!”, campania are ca obiectiv sensibilizarea şi încurajarea copiilor de a lua măsuri împotriva hărţuirii şi agresiunii de orice fel. Ea susține puterea exemplului pozitiv, scopul acestei colaborări fiind de a informa, în egală măsură pe copii și părinți, despre bullying, şi pentru a oferi consiliere şi ajutor celor care au nevoie.

„În ultimii ani, Poliția Română a abordat prevenirea victimizării minorilor, în mod constant, ca prioritate națională de intervenție în domeniul prevenirii criminalității, context în care bullying-ul este una dintre temele puse în discuție frecvent. Astfel, au fost inițiate și implementate, atât la nivel central, cât și regional/local, proiecte, campanii, activități punctuale în domeniu. Dezvoltarea parteneriatului cu alte instituţii sau organizaţii care pot contribui la creşterea gradului de siguranţă în rândul cetățenilor, este un mod de lucru ce conduce la eficientizarea şi multiplicarea acţiunilor cu caracter preventiv, în scopul atingerii obiectivelor Poliției Române din acest domeniu. Dacă în proiectul inițiat de Cartoon Network și Asociația Telefonul Copilului suntem la a doua prezență, parteneriatul cu Asociația Telefonul Copilului este unul de tradiție, Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității desfășurând constant, alături de aceasta, campanii de prevenire a victimizării minorilor.” – a declarat comisar de poliție Sorin Stănică, director al Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității din Poliția Română.

Citeste și:  Aproape 2.400 de intervenții și peste 9.500 de sancțiuni contravenționale în ultimele 24 de ore

„Tradițional, familia este locul în care copiii își pot analiza, discuta și rezolva problemele în siguranță. De aceea susținem implicarea adulților din jurul lor – familie sau nu – în modelarea comportamentelor, prin tratarea cu empatie și respect a celor din jur. În același timp, susținem o legislație în domeniu care să permită acțiuni concrete din partea autorităților pentru reducerea fenomenului bullying. Astfel, Asociația Telefonul Copilului a contribuit la elaborarea inițiativei legislative cu privire la reglementarea abuzului de tip bullying, inițiativă aflată în procesul de promulgare. Asociația Telefonul Copilului a formulat, totodată, o propunere de politică publică pentru adoptarea unor măsuri concrete de prevenire și combatere a fenomenului bullying – propunere transpusă, în luna septembrie a acestui an, în inițiativă legislativă, aceasta aflându-se în dezbatere parlamentară în prezent. Măsurile propuse sunt orientate către dreptul fiecărui copil de a se simți în siguranță la școală. Campania lansată astăzi continuă acest demers, pe care ne bucurăm să îl parcurgem alături de Cartoon Network, Poliția Română și Cătălina Ponor”, a declarat Cătălina Surcel, Director Executiv al Asociației Telefonul Copilului.

Citeste și:  „Faust”, grand-opera pe scena Operei Brașov

Ambasadoarea campaniei, multipla medaliată mondială și europeană la gimnastică, Cătălina Ponor, ne este alături, în promovarea mesajului pe problema bullying-ului în România.

„Sunt bucuroasă să pot face parte dintr-o misiune generoasă și să pot transmite mesajul prieteniei copiilor. Cred în puterea exemplului și cred că putem trăi într-o lume mai bună, fiind mai buni unii cu ceilalți” – a declarat Cătălina Ponor, ambasadoarea campaniei în 2019.

Spotul campaniei (https://clubulprieteniei.cartoonnetwork.ro/#/ambasador), care va fi difuzat pe Cartoon Network și în mediul online, reprezintă un ghid al prieteniei, adresându-se tuturor copiilor cu mesaje ce consolidează educația susținută în familie.

În cadrul campaniei, mesajul este susținut și prin brățările prieteniei, care sunt disponibile prin parteneriatul cu Noriel. Acestea pot fi găsite în toate cele 75 de magazine ale retailer-ului de jucării și sunt oferite gratuit copiilor și părinților.

Citeste și:  Craft Show. Ateliere demonstrative de meșteșuguri casnice - țesut și cusut, la Brașov

„CLUBUL PRIETENIEI CARTOON NETWORK” se derulează și în alte ţări din Europa, Orientul Mijlociu și Asia. Copiii pot afla detalii despre fenomenul bullying pe website-ul www.CartoonNetwork.ro/clubulprieteniei, unde pot, de asemenea, viziona videoclipuri animate și mesajul Cătălinei Ponor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.