Când începe școala: Ce s-a întâmplat cu cererea premierului de prelungire a vacanței

S-a decis data de la care va începe şcoala după ce Viorica Dăncilă i-a cerut săptămâna trecută fostului ministru al Educaţiei Ecaterina Andronescu să prelungească vacanţa de vară a elevilor până pe 16 septembrie.

Astfel, luni, Comisia de Dialog Social (CDS) din Ministerul Educaţiei a propus ca anul şcolar 2019-2020 să înceapă de la data de 9 septembrie, în ciuda insistenţelor premierului. Propunerea CDS urmează să fie înaintată noului ministru interimar al Educaţiei, Daniel Breaz. Decizia finală se află însă la acesta din urmă, care poate modifica data prin ordin de ministru sau poate să lase structura anului şcolar aşa cum a fost stabilită.

Citeste și:  Fântânile arteziene din Brașov vor fi repuse în funcțiune în următoarele săptămâni

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi Iulian Cristache, a dezvăluit că discuţiile din şedinţa CDS au fost tensionate.

„Pentru prima dată, de când sunt preşedintele federaţiei, s-a încercat să ni se bage pumnul în gură… de catre reprezentantul Ministerului Muncii. O doamnă, care văzând opozitia societatii civile, a atras atentia SdS, domnului Gigel Paraschiv, că noi avem statut de invitaţi si nu membrii comisiei. Adică, beneficiarii primari si secundari trebuie să pună batista pe tambal. (…) Toţi, dar absolut TOŢI… nu am fost de acord cu modificarea structurii anului scolar. Acum… aşteptăm decizia politică”, a precizat Cristache.

Premierul Viorica Dăncilă i-a cerut miercurea trecută fostului ministru al Educaţiei Ecaterina Andronescu să prelungească vacanţa de vară a elevilor cu o săptămână, de pe 9 septembrie până pe 16.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.