Cele mai bune filme europene noi, pe un ecran gigant, în Piața Sfatului

Cinematograful călător Caravana Metropolis s-a întors pentru cel de-al VIII-lea sezon, pentru a aduce pe marele ecran, în faţa publicului larg, unele dintre cele mai bune filme europene noi. Până acum, Caravana a poposit la Sibiu (25 – 30 iunie), Bucureşti (2 – 7 iulie) Arad (9 – 14 iulie) şi va ajunge la Braşov, în Piaţa Sfatului, între 30 iulie şi 4 august. În fiecare zi, de marţi până duminică, va rula câte un lungmetraj european, începând cu ora 21:30.

Intrarea la toate proiecţiile este liberă.

Programul complet al Caravanei şi informaţii despre filme, pe www.cinemainaerliber.ro

Caravana Metropolis este cel mai mare cinematograf itinerant din România, membru al reţelei Europa Cinemas, cu un public de peste 400.000 de persoane la cele 7 ediţii de până acum. Utilizând echipamente performante, un proiector digital mobil de 18.300 de lumeni şi un ecran gonflabil de 120 mp, Caravana oferă o calitate a proiecţiei întâlnită în marile săli de cinema ale lumii. Evenimentul şi-a propus încă de la început să apropie publicul larg de filmul european şi de filmul de autor, în general.

Citeste și:  Asociația Antiteatru prezintă piesa "Crocodil", astăzi, la Centrul Cultural Apollonia din Brașov

În deschiderea evenimentului, pe 30 iulie, de la 20:30, va avea loc un spectacol de percuţie oferit de BĂLAŞA PercuSsion Group.

Lungmetrajele care pot fi urmărite în selecţia oficială la Braşov sunt:

VISAGES VILLAGES/ CHIPURI, LOCURI, Regia: Agnes Varda, nominalizat la Oscar pentru Cel mai bun documentar
Sinopsis: Agnes Varda, una dintre cele mai importante figuri ale Noului Val francez, şi fotograful şi muralistul JR sunt coregizorii documentarului – road movie „Chipuri, locuri / Faces Places”. Cu toate că aparţin unor generaţii diferite, Varda (89 de ani) şi JR (35 de ani) sunt suflete pereche, împărtăşind pasiunea pentru imagini şi maniera în care sunt create, prezentate şi transmise mai departe.

COLD WAR/ RĂZBOIUL RECE, Regia: Pawel Pawlikowski, Premiul pentru Cel mai bun regizor la Cannes, nominalizat la 3 premii Oscar şi 4 premii BAFTA, 5 premii şi o nominalizare la EFA
Sinopsis: În timpul Războiului Rece, undeva între Polonia stalinistă, ruinată de cel de-Al Doilea Război Mondial, şi Parisul boem al anilor ’50, un muzician înnebunit după libertate şi o tânără cântăreaţă pătimaşă trăiesc o iubire imposibilă, într-o perioadă istorică imposibilă.

Citeste și:  Cum arată vacanța de Paște după intrarea în spațiul Schengen: Luna mai vine cu schimbări în preferințele de călătorie ale românilor

TODOS LO SABEN/ TOATĂ LUMEA ŞTIE, Regia: Asghar Farhadi , în competiţie la Cannes 2018
Sinopsis: „Toată lumea ştie” îi are în rolurile principale pe Penelope Cruz (Laura), Javier Bardem (Paco) şi Ricardo DarĂ­n (Alejandro) şi spune povestea Laurei, care călătoreşte împreună cu copiii săi din Buenos Aires către satul natal din Spania, situat pe domeniul unei podgorii spaniole, pentru a fi alături de sora sa la nunta acesteia.

THE FAVOURITE/ FAVORITA, Regia: Yorgos Lanthimos, un premiu şi 8 nominalizări la Oscar, 3 nominalizări la Globurile de Aur
Sinopsis: Începutul secolului al XVIII-lea. Anglia este în război cu francezii. Cu toate acestea, cursele cu raţe şi degustarea de ananas sunt activităţi care prosperă. Fragila regină Anne (Olivia Colman) ocupă tronul, iar prietena ei, Lady Sarah (Rachel Weisz), guvernează ţara în locul ei, în timp ce are grijă de sănătatea şi de caracterul schimbător al Annei. Atunci când Abigail (Emma Stone) soseşte la palat în postura de servitoare, farmecul ei o cucereşte pe Sarah, care o ia sub aripa ei.

Citeste și:  Caravana Shakespeare sosește la Brașov și aduce, în premieră, „Operele complete ale lui Shakespeare”

LA CH’TITE FAMILLE/ FAMILIA MEA NEBUNĂ, Regia: Dany Boon
Sinopsis: Valentin D. şi Constance Brandt, un cuplu celebru de arhitecţi şi designeri, se pregătesc pentru deschiderea unei expoziţii personale în prestigiosul Palais de Tokyo din Paris. Valentin ţine ascuns un mare secret, fără de care n-ar fi putut ajunge în lumea exclusivistă a design-ului de lux; este vorba despre originile sale modeste, provinciale.

CAISĂ, Regia: Alexandru Mavrodineanu, premiat la Gopo şi la Astra pentru Cel mai bun documentar românesc, în 2018
Sinopsis: Într-o sală de antrenament de la marginea Bucureştiului, un antrenor de box (Dumitru Dobre) aflat la sfârşitul carierei lucrează pentru a transforma un grup de copii din medii defavorizate în următorii campioni de juniori.

Parteneri media: Europa FM, Music Channel, Agerpres, Caţavencii, Catchy, eva.ro, acasa.ro, Movie News, Blog de Cinema, filme-carti.ro, Mix TV, Radio Braşov, Zile şi Nopţi, NewsBV, Monitorul Expres, Braşovul Tău, La Pas prin Braşov, ilovebrasov.ro, Daniel Urda.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Culturală Metropolis, finanţat de Centrul Naţional al Cinematografiei, co-finanţat din bugetul Municipiului Braşov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.