Cardul european de sănătate, solicitat la Brașov de peste 4000 de persoane

Peste 4.000 de brașoveni au solicitat în acest an eliberarea cardului european de sănătate, transmit reprezentanții Casei Județene de Asigurări de Sănătate Brașov.

Cardul european de asigurări sociale de sănătate este un card gratuit cu ajutorul căruia, la nevoie, puteți beneficia de serviciile acordate de unități medicale de stat în timpul unei șederi temporare în oricare dintre cele 27 de state membre ale UE, precum și în Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția, în aceleași condiții și la aceleași tarife ca asigurații din țara respectivă (în unele țări, serviciile sunt gratuite). Prestațiile acoperite includ, de exemplu, prestațiile acordate în legătură cu boli cronice sau existente, precum și în legătură cu sarcina și nașterea.

Citeste și:  Bursa Locurilor de Muncă Brașov revine pe 17 mai, la Casa Armatei

“Cardul european de asigurări sociale de sănătate este documentul care deschide dreptul la prestații medicale devenite necesare pe perioada șederii într-un stat al Uniunii Europene, al Spațiului Economic European și al Confederației Elvețiene. Persoana, în baza cardului european, poate primi asistență medicală necesară pentru a nu-și întrerupe cererea într-unul din statele menționate, cu condiția ca adresarea să se facă către un furnizor de servicii medicale aflat în relație contractuală cu instituția de asigurări de sănătate din statul respectiv”, a explicat pentru RRBV, directorul CAS Brașov, Ancuța Daisa.

Important – cardul european de asigurări sociale de sănătate:

  • nu este o alternativă la asigurarea de călătorie; acesta nu acoperă costurile serviciilor medicale private sau costuri precum prețul călătoriei cu avionul înapoi în țara de origine ori contravaloarea bunurilor pierdute/furate;
  • nu vă acoperă costurile în situația în care scopul expres al călătoriei dumneavoastră este de a obține tratament medical;
  • nu garantează servicii gratuite; date fiind diferențele dintre sistemele de sănătate ale fiecărei țări, este posibil ca unele servicii care sunt gratuite în țara dumneavoastră să nu fie gratuite într-o altă țară.
Citeste și:  Elevii din Ploiești blocați în gara din Buda în timpul călătoriei către Brașov în „Săptămâna Verde”

Cardul are valabilitate doi ani de la data emiterii și nu poate fi utilizat pe teritoriul României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.