Carpatica European Dance Contest, un regal de dans marca Kids Tâmpa Brașov și Dance Contest

ACS Kids Tâmpa Brașov, în parteneriat cu Dance Contest, va organiza, pe 28, 29 și 30 octombrie, la Sala Sporturilor „D. P. Colibași”, Carpatica European Dance Contest, un regal de dans. Un festival al dansului, aflat deja la doua ediție, de data asta cu participare internațională. Astfel, pe lângă școlile de dans din România, vor fi reprezentanți de la cluburi de dans din Italia, Ungaria și Ucraina. Un proiect unic în dansul românesc, născut din pasiunea Anei Maria Lita, antrenor-coordonator al secției de dans de la ACS Kids Tâmpa Brașov, Anca Niță și Adelina Ilie de la Dance Contest.

„Dansul este puțină nebunie care ne face tuturor mult bine. Suntem o echipă pasionată de arta mișcării ritmice pe care mulți o recunoaștem sub numele de «dans». Dansul este un mod de a ne exprima atunci când cuvintele nu sunt suficiente. Toți vrem să fim înțeleși, dar cuvintele nu pot explica emoțiile pe care le simțim la fel de puternic și profund ca dansul (fiind, de fapt, un cumul de energii și experiențe proprii). Dansul este un traducător al inimii, un mediu în care afișăm cine suntem cu adevărat. Expresivitatea este puntea între emoție si lumea de afară, iar noi considerăm dansul ca fiind un mod puternic de exprimare și încurajăm acest lucru”, a declarat Ana Maria Lita.

Citeste și:  25.000.000 de lei, investite în 25 de microbuze „verzi” pentru elevii din judeţul Braşov

Antrenorul de la Kids Tâmpa a adăugat că se așteaptă la o prezență importantă la Carpatica European Dance Contest: „Vrem să oferim tuturor un regal de dans, de pasiune, de emoții, de vise transpuse pe scenă în mișcări de dans. Este o șansă unică pentru participanți de a se face remarcați la nivel național și internațional. O competiție ce le va scoate în valoare tehnica, originalitatea ideilor, creativitatea, talentul. Un festival adresat tuturor dansatorilor, şcolilor de dans din țară și străinătate, unităților de învățământ, palatelor sau cluburilor copiilor din țară, asociațiilor sau fundațiilor culturale pentru tineret, cluburilor sportive de dans, formațiilor și ansamblurilor de dansatori amatori, trupelor de dans din țară și străinătate”.

Citeste și:  Unul din doi elevi, victimă a bullyingului. Peste 80%, martori ai situatiilor de bullying

În cadrul concursului vor fi următoarele stiluri de dans: balet, dans contemporan, dans de caracter, lyric, fantezie coregrafică, folclor național, dans etnic/stilizat, latino show, fetno, majorete, aerobic dance, zumba, acro dance, dans modern, open dance, MTV commercial, street dance, jazz modern, gimnastică, kpop.

Printre jurații evenimentului se nummără Ruxandra Petrea, Adela Scorobete, dar și Diana Bulimar, fostă componentă al lotului național de gimnastică al României. De asemenea, va fi și un jurat surpriză, al cărui nume fanii îl vor afla chiar în ziua competiției.

Partenerii evenimentului sunt următorii: Sergiana, Kelme, Radio România Brașov, Fetno, Rettro, Wall of Fame, Dance Judge, Dance Sport Academy, Avon, Aig Mobart, Ada Boutique.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.