Casa Mureșenilor prezintă expoziția „Povești Românești”

Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov are deosebita bucurie de a vă invita, luni, 01 iulie 2019, la deschiderea expoziției temporare „Povești românești” ‒ expoziție de ilustrație de carte.

Vernisajul pentru public va avea loc la ora 18.00.

,,Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov, acordă o atenție deosebită creației artistice contemporane, conștient de faptul că aceasta constituie patrimoniul viitorului. Clubul ilustratorilor a luat ființă în anul 2005 la inițiativa doamnei Stela Lie. Împreună cu câțiva absolvenți ai promoției de grafică a Universității Naționale de Arte (din 2003) au decis să colaboreze într-un proiect comun, și anume ilustrația de carte. Prima expoziție, „Imagini care spun povești”, a avut loc la galeria Simeza. Acesteia i-au urmat și alte expoziții, câteva într-o mică librărie din Elveția, câteva în țară.

Citeste și:  A fost majorat sprijinul financiar pentru persoanele cu handicap

Scopul Clubului Ilustratorilor a fost și va rămâne promovarea tinerilor artiști pe piața ilustrației de carte. Iar în ultimii ani, eforturile clubului au dat roade și tot mai mulți membri sunt publicați de editurile din România și nu numai”, potrivit unui comunicat remis de instituţia de cultură.

Expoziția va putea fi vizitată între 01 iulie și 12 iulie 2019, de luni până sâmbătă, între orele 9-17 la sediul din Piața Sfatului nr. 25 Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.