Castelele Peleş şi Pelişor se redeschid pe 2 iunie

Castelele Peleş şi Pelişor din staţiunea prahoveană Sinaia se redeschid pentru vizitare în data de 2 iunie, conducerea muzeului stabilind că turiştii vor putea vizita doar anumite zone ale acestor obiective, nefiind organizate tururi ghidate.

Potrivit unui comunicat emis, marţi, de Muzeul Naţional Peleş (MNP), în cazul Castelului Peleş va putea fi vizitată doar expoziţia de bază aflată la parterul clădirii, aceasta fiind deschisă de marţi până duminică, de la 8,30 până 17,30.

Ultima intrare este programată la 16,45, iar zilnic, în intervalul 12,30 – 13,00, se face o pauză pentru dezinfectarea suprafeţelor şi aerisirea spaţiilor expoziţionale.

De asemenea, turiştii vor putea vizita, de miercuri până duminică, în intervalul 9,00 – 17,00, doar parterul şi etajul întâi al Castelului Pelişor, ultima intrare fiind la 16,15. Pauza pentru dezinfectarea suprafeţelor şi aerisirea spaţiului expoziţional este programată zilnic între 12,30 şi 13,00.

Citeste și:  Veşti proaste pentru iubitorii de ciocolată! Este criză de cacao la nivel mondial, iar prețurile vor crește semnificativ

La intrarea în muzeu vor fi amplasate dispensere cu dezinfectant pe bază de alcool pentru dezinfectarea mâinilor, dar şi covoare cu dezinfectant pentru încălţăminte.

Conducerea muzeului anunţă că se va măsura temperatura vizitatorilor la intrarea în incintă, fiind interzis accesul celor care prezintă simptome de infecţie respiratorie şi al celor care au temperatura mai mare de 37,3 grade Celsius.

Totodată, accesul pe terase şi în spaţiul muzeal este permis numai cu purtarea măştilor de protecţie (medicale/non-medicale) pe toată durata vizitei, pe durata vizitei este obligatorie păstrarea distanţei de minimum doi metri între persoane, numărul maxim de vizitatori într-un spaţiu expoziţional/sală fiind de cinci persoane.

Citeste și:  Prețul ridicat al mielului pune presiune pe tradiția mesei pascale

Turiştii nu vor beneficia de tururi ghidate, însă ei se vor putea documenta cu ajutorul unor panouri informative traduse în cinci limbi de largă circulaţie care vor fi amplasate în fiecare sală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.