Cât costă localizarea apelanților 112

Șeful DSU, Raed Arafat, a spus, marți că implementarea sistemului AML, care permite localizarea rapidă a celor care sună la 112, costă sub un milion de euro, și nu aproape 30 de milioane de euro așa cum se vehicula în spațiul public.

Este fals total (sistemul AML costă 28 milioane de euro, n.r.) E o sumă avansată de colegii de la STS pe costurile de bază pentru a face acest lucru. Dar pot să-i spun cui a zis acest lucru, că este chiar sub un milion de euro și e vorba de servere”, a declarat Raed Arafat la Marius Tucă Show, conform Mediafax.

Întrebat de ce nu a fost implementat până în prezent, Arafat a răspuns: „Pentru că sistemul nu a existat până în 2016, pentru că standardizarea europeană a fost făcută în 2016, au început să-l implementeze țările europene. Nu suntem ultimii din Europa care nu-l avem. Sunt și alte țări”.

Citeste și:  „DesKiss Dimineața", cu Ciprian Dinu și invitatul său, Cătălin Oprișan | Un nou matinal Kiss FM, din 3 octombrie

Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei, spune că sistemul Advanced Mobile Location menit să localizeze rapid apelurile la 112 nu a fost implementat în România pentru a scuti companiile de telefonie de investiții și cere public ca ANCOM să explice situația.

Cumpănașu a spus și care este, din punctul lui de vedere, motivul: „ De ce? Pentru fiecare companie de telefonie însemna 28 de milioane de euro implementarea lui”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.