CCR îi lovește pe părinți: Decontarea abonamentelor pentru naveta școlară, neconstituțională

Curtea Constituțională a admis, joi, în unanimitate, că decontarea navetei școlare pe bază de abonament este neconstituțională. Concret, CCR precizează că sintagma „pe bază de abonament” dintr-un articol prevăzut în Legea educației este neconstituțională.

„În ziua de 17 octombrie 2019, Plenul Curții Constituționale (…) a luat în dezbatere excepţia de neconstituționalitate a dispoziiţilor art.84 alin.(3) din Legea educației naționale nr.1/2011. (…) În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a admis excepția de neconstituționalitate și a constatat că sintagma -pe bază de abonament- cuprinsă la art.84 alin.(3) din Legea educației naționale nr.1/2011 este neconstituţională”, se arată într-un comunicat transmis de CCR.

Astfel, articolul declarat neconstituțional de către CCR prevede: „Elevilor care nu pot fi şcolarizaţi în localitatea de domiciliu li se decontează cheltuielile de transport din bugetul Ministerului Educaţiei Naţionale, prin unităţile de învăţământ la care sunt şcolarizaţi, pe bază de abonament, în limita a 50 km, sau li se asigură decontarea sumei ce reprezintă contravaloarea a 8 călătorii dus-întors pe semestru, dacă locuiesc la internat sau în gazdă”.

Citeste și:  Peste 400 dintre cei mai puternici cicliști din Europa sunt așteptați la primul Campionat European de Mountain Bike din România

CCR precizează că decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică celor două Camere ale Parlamentului, Guvernului şi instanței de judecată care a sesizat Curtea de Apel Braşov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.