Ce se întâmplă cu ITP şi asigurarea RCA pe perioada stării de urgenţă

Valabilitatea inspecţiei tehnice periodice (ITP) a maşinii nu se prelungeşte, precizează miercuri Grupul de Comunicare Strategică. GCS a venit cu explicaţii în contextul măsurilor adoptate prin ordonanţele militare privind circulaţia persoanelor.

”Nu se prelungeşte valabilitatea ITP, conform deciziei Registrului Auto Român. Deplasarea pentru efectuarea verificării ITP la staţiile agreate se poate realiza, fiind considerată activitate pentru acoperirea necesităţilor de bază ale persoanelor, situaţie prevăzută la punctul 2 al declaraţiei pe proprie răspundere”, arată GCS.

Nici valabilitatea RCA nu se prelungeşte, însă încheierea unei noi asigurări nu este considerată motiv justificat de deplasare, pentru că acestea pot fi cumpărate online.

”Nu se prelungeşte valabilitatea asigurării RCA. Aceasta poate fi achiziţionată şi online. Din acest motiv, deplasarea pentru a ridica poliţa RCA nu poate fi considerată urgenţă şi nu este un motiv care poate fi considerat situaţie de urgenţă ori pentru asigurarea nevoilor persoanei”, menţionează GCS.

Citeste și:  CJRAE Brașov organizează un webinar dedicat tulburărilor de spectru autist (TSA)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.