Cei mai buni jandarmi montani din țară sunt brașoveni. Locul I la căţărare, rapel, orientare în teren

Desfăşurată în perioada 26 – 28.06.a.c., competiţia militar-aplicativă Cupa Jandarmeria montană la înălţime, a adus la start un număr de 14 echipe formate din jandarmi de la secţiile şi posturile montane de la Inspectoratele de Jandarmi Judeţene din Braşov, Prahova, Hunedoara, Maramureş, Gorj, Dâmboviţa, Buzău, Cluj, Bistriţa, Neamţ, Alba şi Suceava.

Probele au fost de căţărare, rapel, orientare în teren cu ajutorul GPS-ului şi acordarea de prim ajutor de bază şi s-au desfăşurat în zona Padina din Dâmboviţa şi Cota 1400 din Sinaia.

Premierea echipelor câştigătoare a fost făcută de adjunctul inspectorului general al Jandarmeriei Române, colonel Brâncoveanu Gheorghe-Marian şi comanda unităţii.

Citeste și:  Romfilatelia alături de Agerpres la aniversarea celor 135 de ani de existență

Cele trei echipe care au fost desemnate câştigătoare, sunt:
Locul I – echipa IJJ Braşov 1 cu 214 puncte
Locul II – echipa IJJ Braşov 2 cu 200 puncte
Locul III – echipa IJJ Prahova cu 172 puncte

După două zile solicitante de competiţie la probele de căţărare, rapel, orientare în teren cu GPS-ul şi acordarea primului ajutor de bază, putem spune că toţi participanţii au fost câştigători. A fost un bun prilej de a-şi exersa tehnicile învăţate la cursurile de la Centrul Montan Sinaia în domeniul alpin şi de a-şi măsura forţele cu colegii lor din ţară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.