Cel mai mare şi delicios Kurtos, preparat la Sfântu Gheorghe!

Cel mai mare Kürtőskalács, cu o lungime de 15 metri, a fost preparat ieri, în centrul municipiului Sfântu Gheorghe, cu prilejul celei de-a patra ediţii a Festivalului Deliciilor Dulci, organizat de Consiliul Judeţean Covasna.

„Am fost prezent pentru câteva ore la această sărbătoare a comunităţii covăsnene, construită în jurul Kürtőskalács-ului, cozonacul de sărbătoare al familiilor secuieşti, simbol al maghiarilor transilvăneni. Am onorat, astfel, invitaţia pe care mi-a adresat-o preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamás Sándor, şi la fel ca la ediţiile anterioare la care am participat, i-am dăruit colegului meu un săculeţ cu făină din Ţara Bârsei pe care s-o folosească pentru prepararea marelui Kürtőskalács. Dincolo de destinderea şi atmosfera plăcută pe care festivalul mi le-a asigurat, am fost realmente bucuros să fiu împreună cu oficialii autorităţilor administraţiei publice locale din municipiul Sfântu Gheorghe şi Judeţul Covasna, adevăraţi parteneri pentru judeţul Braşov în proiectele pe care le avem în implementare”, a scris pe Facebook, presședintele Consiliului Judetean Brasov, Adrian Veștea.

Adrian Veșstea a mai spus că: Pornind de la sprijinul şi susţinerea primite din partea Judeţului Covasna pe parcursul implementării proiectului Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav, la demersurile comune pentru modernizarea drumului interjudeţean Covasna – Braşov, în urma cărora ambele autorităţi judeţene au accesat fonduri europene, şi terminând cu proiectul autostrăzii Braşov – Bacău care ne interesează la fel de mult pe noi, braşovenii, şi pe partenerii noştri din Covasna, obiectivele investiţionale comune sunt cheia dezvoltării armonioase a zonei noastre.

Citeste și:  Distrigaz Sud Rețele a investit 530 milioane de lei în anul 2023

Prin implementare acestor mari proiecte de investiţii, comunitatea braşoveană şi cea covăsneană au de câştigat în egală măsură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.