Cererile de finanțare pentru Sprijinirea inițiativelor culturale despre minoritatea romă, pot fi depuse până pe 30 septembrie 2021

S-a prelungit data limită de depunere a cererilor de finanțare în cadrul apelului Sprijinirea inițiativelor culturale despre minoritatea romă

Ministerul Culturii, prin Unitatea de Management a Proiectului, în calitate de Operator al Programului RO-CULTURA, finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021, anunță prelungirea, până la data de 30 septembrie 2021, ora 16:00, a termenului limită aferent apelului de finanțare Sprijinirea inițiativelor culturale despre minoritatea romă.

Apelul se adresează exclusiv proiectelor care vizează sprijinirea inițiativelor culturale despre minoritatea romă. Proiectele selectate vor contribui la capacitarea (empowerment) persoanelor de etnie romă și la consolidarea identității culturale a acestora (limbă, obiceiuri, moștenire etc.). Organizațiile gestionate de persoane aparținând minorității rome sunt încurajate să depună un proiect în cadrul prezentului apel.

Citeste și:  Vlad Covaliu a devenit campion mondial la sabie la juniori! Performanţă remarcabilă în Arabia Saudită

Suma totală alocată prezentului apel de proiecte este de 2.000.000 euro.

Valoarea sprijinului financiar nerambursabil ce poate fi acordat unui proiect este cuprinsă între 50.000,00 euro și 200.000,00 euro, reprezentând 100% din totalul costurilor eligibile ale proiectului.

Acestea pot include promovarea culturii rome în arta și cultura contemporană, precum și creșterea gradului de conștientizare și îmbunătățirea recepției culturii rome în societate.

Pentru a fi eligibile, propunerile de proiecte trebuie să conducă la atingerea indicatorilor de Program ce vizează: măsuri de capacitare (empowerment) a persoanelor de etnie romă, crearea de locuri de muncă, creșterea numărului de participanți la activitățile culturale, sprijinirea inițiativelor antreprenoriale vizând cultura romă, instruirea la locul de muncă a persoanelor de etnie romă, organizarea de activități de artă contemporană, dar și cooperarea cu un partener de proiect din Statele Donatoare (Norvegia, Islanda, Liechtenstein) în domeniul artei contemporane.

Citeste și:  Creșa Brașov promovează educația pentru mediu prin "Săptămâna Verde"

Solicitanții eligibili fac parte din următoarele categorii de entități culturale:

  • instituții publice de cultură (muzeu, teatru, operă, operetă, filarmonică, bibliotecă, arhivă, centru cultural etc.);
  • instituție publice a cărei activitate principală constă în promovarea culturii rome și/sau a incluziunii persoanelor de etnie romă;
  • instituții de educație și/sau de cercetare de drept public sau de drept privat;
  • organizații neguvernamentale înființate în urmă cu cel puțin 2 ani (față de data de lansare a apelului de proiecte), a căror activitate este, printre altele, în sectoarele culturale și creative, astfel cum sunt definite în Regulamentul UE nr. 1295/2013;
  • societăți SAU societăți cooperative înființate în urmă cu cel puțin 2 ani (față de data de lansare a apelului de proiecte), a căror activitate este, printre altele, în sectoarele culturale și creative, astfel cum sunt definite în Regulamentul UE nr. 1295/2013.
Citeste și:  Atenție drumeți montani! Munții Făgăraș îngheață - echipamentul de iarnă, obligatoriu!

Perioada de implementare a activităților proiectului poate fi cuprinsă între 6 luni și 24 luni.

Cererile de finanțare se depun exclusiv online, în cadrul sistemului de management electronic al Programului RO-CULTURA (EMSC) care poate fi accesat la adresa emsc.ro-cultura.ro. Ghidul solicitantului și anexele aferente sunt disponibile pe www.ro-cultura.ro.

Informații suplimentare pot fi solicitate la adresa de email: office@ro-cultura.ro sau telefon/fax: 021.223.03.46.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.