Cîmpeanu anunță modificări în structura anului școlar 2021-2022: Primul semestru s-ar încheia înainte de vacanța de Crăciun

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că viitorul an școlar va începe, cel mai probabil, în a doua zi de luni din septembrie, iar semestrul al doilea va începe după vacanța de Crăciun, care va fi comasată cu actuala vacanță dintre semestre, potrivit digi24.ro.

„Sunt optimist, până azi am lucrat la structura anului școlar 2021-2022. Îmi doresc să punem lucrurile în regulă și din această perspectivă. Îl văd cu început de școală în septembrie, probabil că în a doua zi de luni a lunii septembrie, cu derulare cu prezență fizică, un prim semestru care se încheie înainte de vacanța de Crăciun”, a spus Cîmpeanu.

„N-am înțeles care e sensul să faci ore până de Crăciun, să intri în vacanța de Crăciun și Anul nou, să te întorci la școală și să încerci să-ți aduci aminte ce ai învățat înainte de Crăciun, să iei note și apoi să intri în altă vacanță. Ne gândim la o structură care să se încheie înainte de Crăciun. S-a predat, s-a evaluat, elevii pleacă liniștiți în vacanță, profesorii pot pleca de asemenea în vacanță, o vacanță care să fie mai lungă cu o săptămână, după care începe semestrul 2”, a adăugat el.

Citeste și:  Dino Parc Râșnov, câștigător Destinația Anului 2023, este finalist și în 2024! Începe etapa votului

Ministrul a precizat că actuala vacanță dintre semestre va fi comasată cu cea de Crăciun și Anul nou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.