Cine este omul care vrea să schimbe Imnul României și ce motive invocă

Alexandru Coita, fost consilier onorific al Vioricăi Dăncilă, a anunţat pe Facebook că imnul României ar putea fi schimbat. Acesta a precizat că sunt și alte proiecte care vor fi lansate azi începând cu ora 14:00.
”Am văzut că v-am captat atenția cu inițiativa de schimbare a imnului. Foarte bine! Asta ne-am și propus.

Acum, că toată lumea este pe recepție, vă rugăm să urmăriți cu atenție și celelalte direcții de țară pe care le lansăm azi la ora 14:00 la Cluj-Napoca.

Prin proiectul ROMÂNIA 10 ÎN 10 ne propunem, printre altele, să dublăm veniturile românilor, să unim cu adevărat provinciile istorice, să digitalizăm complet birocrația, să sprijinim 100 000 de firme noi și să aducem înapoi în România 1 milion de oameni care vor să contribuie la creșterea țării.

Citeste și:  Polițiștii brașoveni acționează în dispozitivul de siguranță rutieră pentru fluidizarea traficului

Despre toate aceste proiecte veți afla în câteva ore.

Dar până atunci să revenim la imn. De ce este necesară o dezbatere națională privind imnul de stat al României?

În primul rând pentru că simbolurile sunt importante, iar imnul țării este un simbol fundamental, sacru, al României. Noi credem că este necesar să discutăm serios despre ce înseamnă România azi, ce ne place și ce am dori să schimbăm în bine. Întrucât imnul este esența mesajului național, ce alt loc mai bun pentru a începe această consultare?

Am discutat în ultima vreme cu mulți români care ne-au spus că și-ar dori un imn mai dinamic, mai optimist, mai simplu de memorat.

Citeste și:  Iohannis: România, simbol al unităţii, solidarităţii şi coeziunii care caracterizează NATO

Versurile imnului actual,„Deșteaptă-te, române!”, au fost compuse în 1848, când România încă nu exista ca stat și noi toți ne aflam sub dominație străină.

Acum, România, cu bune și cu rele, se află la cel mai înalt nivel de dezvoltare din istorie. Suntem un stat unitar, o democrație (chiar și imperfectă), suntem membri în UE și NATO.

Mai are sens în acest moment un apel la a ne deștepta „din somnul cel de moarte”? Sau avem nevoie de un mesaj care să reflecte mai bine stadiul actual în care se află România și aspirațiile pe care le avem astăzi?

Noi credem că țara noastră are cea mai mare nevoie de UNITATE. Și că doar UNIȚI ne vom putea ocupa locul pe care îl merităm, printre cele mai dezvoltate 10 state din Uniunea Europeană!”, a scris Alexandru Coita pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.