CJ Brașov joacă ultima carte pentru Aeroportul Ghimbav

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Braşov, Adrian Veştea, solicită declararea aeroportului de la Ghimbav ca proiect de importanţă strategică naţională, precizând miercuri, într-o conferinţă de presă, că va realiza o documentaţie în acest sens, pe care, cu sprijinul parlamentarilor braşoveni, speră să o introducă pe ordinea de zi a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

„Merită să exploatăm orice pistă care ne stă la dispoziţie pentru ca acest aeroport să ia contur. Ţinând cont de faptul că sunt foarte multe obiective care sunt în interiorul aeroportului care sunt în responsabilitatea diverselor ministere, fie că vorbim de îndiguirea Bârsei, fie de balizarea stâlpilor de la Transelectrica, fie de echipamentele şi de dirijarea traficului aerian – care este în responsabilitatea Ministerului Transporturilor – practic, toate aceste lucruri ar trebui să ducă în direcţia în care acest proiect devine unul de interes naţional, ţinând cont că suntem cea mai importantă destinaţie turistică a României, avem, de asemenea, în vecinătatea noastră un poligon militar care este cel mai mare din Sud-Estul şi Centrul Europei şi cred că se justifică ca un astfel de proiect să fie luat în serios şi să intre pe lista proiectelor prioritare pentru România”, a declarat Veştea într-o conferinţă de presă.

Citeste și:  Dupa 11 ani, reabilitarea și modernizarea Maternității din Brașov a fost finalizată

El a subliniat că proiectul de la Braşov este primul de operaţionalizare a unui aeroport în ultimii 50 de ani.

În acelaşi context, preşedintele CJ a menţionat că procedura de atribuire prin licitaţie deschisă a lucrărilor de realizare a Terminalului de pasageri a fost contestată din nou, de data aceasta firma care a câştigat iniţial licitaţia, SC Construcţii SA Sibiu adresându-se Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor. Soluţionarea acesteia a fost amânată „pentru o perioadă care nu poate fi estimată în prezent”.

În prezent, pe rolul Curţii de Apel Braşov se află un dosar privind plângerea pe care aceeaşi firmă a depus-o împotriva deciziei CNSC, care a admis, la începutul lunii iulie, contestaţia depusă de asocierea de firme clasată pe locul al doilea, Bog Art SRL -SC UTI Grup SA – SC UTI Facility Management SA.

Citeste și:  Curtea Constituțională a anulat primul tur al alegerilor prezidențiale! Procesul pentru alegerea președintelui României va fi reluat în integralitat

Procedurile de achiziţie pentru realizarea Terminalului au fost lansate în 18 decembrie 2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.