Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată și în județul Brașov

La munte, în Oltenia, Muntenia, Moldova, zona continentală a Dobrogei și local în Transilvania și Maramureș vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp.

În plus, și temperaturile vor fi în scădere, după cum a anunțat, la Radio România Actualități, Robert Manta, de la Administraţia Naţională de Meteorologie: „Practic, cea mai mare parte a țării este sub cod galben, în special în sudul și estul țării. Vor fi ploi de vară, cu tunete, fulgere, însă nu ne așteptăm la furtuni puternice. Din fericire, după-amiază și seara avem parte de aceste reprize de ploi de vară, în multe zone din țară, iar din punct de vedere termic, veștile sunt bune pentru că temperaturile nu mai trec de 30 de grade”, a precizat Robert Manta.

Citeste și:  Elevii dintr-o comună brașoveană primesc biciclete noi într-o mișcare pentru sănătate și mediu

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.