Cod portocaliu de inundaţii pe râuri din judeţul Braşov

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis luni avertizări Cod portocaliu de inundaţii pentru râuri din judeţele Prahova, Braşov, Harghita şi Neamţ, valabile pe parcursul următoarelor ore.

Conform INHGA, până la ora 24:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a precipitaţiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri, cu depăşiri ale Cotelor de inundaţie pe râurile din bazinul hidrografic Teleajen – afluenţii de dreapta din bazinul mijlociu, judeţul Prahova.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice Crasna şi Vărbilău.

Citeste și:  Brașovenii, alături de Consiliul Județean, la Summitul de Inovare Socială

De asemenea, până marţi, la ora 2:00, sunt posibile depăşiri ale Cotelor de inundaţie pe râurile din bazinele hidrografice Ghimbăşel – bazin superior şi mijlociu, Bârsa – bazin superior amonte S.H. Zărneşti, judeţul Braşov.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din bazinul hidrografic Bârsa – bazin superior.

Depăşiri ale Cotelor de inundaţie sunt posibile, tot până marţi, la ora 2:00, şi pe râurile mici din bazinul hidrografic Bistriţa – afluenţii de dreapta aferenţi sectorului aval S.H. Broşteni – amonte confluenţă cu râul Bicaz, judeţele Harghita şi Neamţ.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare în bazinele superioare ale râurilor Borca, Dreptul, Grinţieş şi Schit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.