Codlea ‘sparge gheața’: Viceprimarul Erwin Albu propune interzicerea petardelor

Municipiul Codlea se pregătește de o dezbatere largă pentru sărbători liniștite și civilizate fără pocnitori. La inițiativa viceprimarului, Erwin Albu, după o consultare a populației din Codlea, a decis să pună în discuție interzicerea acestor articole pirotehnice atât de periculoase. În luarea acestei decizii, viceprimarul Erwin Albu a ținut cont de recomandările șefului Secției de Chirurgie Plastică de la Spitalul Județean Brașov, care în fiecare an a reclamat pericolul pe care petardele îl reprezintă și numărul mare de victime pe care aceste articole pirotehnice îl fac an de an.

„În urma numeroaselor reclamații primite de la cetățeni privind comercializarea ilegală și folosirea nesăbuită a petardelor, pe Facebook s-a lansat și un sondaj, care are un rezultate grăitor: marea majoritate a respondenților cer interzicerea acestor produse.
Șeful secției de chirurgie plastică de la Spitalul Județean Brașov, doctorul Dan Grigorescu a pornit un demers în sensul interzicerii petardelor în urma cu cinci ani și în fiecare an a tras noi semnale de alarmă. Viceprimarul municipiului Codlea a anunțat că se raliază acestui proiect: Comercializarea ilegală a petardelor de calitate îndoielnică, o problemă reală”, a scris Erwin Albu pe pagina de Facebook.

Citeste și:  Elevii dintr-o comună brașoveană primesc biciclete noi într-o mișcare pentru sănătate și mediu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.