Coduri galbene de vânt puternic și de viscol în 27 de județe

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis astăzi două atenționări meteo cod galben de vânt puternic şi de viscol, în zonele înalte de munte, în 24 de județe ale țării.

Primul cod galben de viscol este valabil în perioada 17 februarie, ora 06:00 – 18 februarie, ora 20:00. În intervalul menționat, la început în nordul Carpaților Orientali și în Munții Apuseni, apoi și în restul zonei montane, vântul va avea intensificări, cu viteze de peste 70…80 km/h. La altitudini mari, vântul va sufla tare, cu peste 100 km/h, temporar va fi viscol, iar vizibilitatea scăzută. În masivele nordice local ninsorile vor fi moderate cantitativ.

Al doilea cod galben de viscol este valabil în perioada 17 februarie, ora 08 – 18 februarie. În intervalul menționat, în nord-vestul țării vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor depăși 55…65 km/h și izolat 70 km/h.

Intensificări ale vântului vor fi și în restul teritoriului, cu viteze în general de 45…55 km/h. Pe parcursul zilei de vineri (18 februarie) vor fi intensificări ale vântului în majoritatea regiunilor, cu viteze de peste 45…55 km/h, iar pe arii restrânse, îndeosebi în cele centrale, estice și sudice, rafalele vor depăși 70 km/h.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.