Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor a decis ca alocaţiile pentru copii să fie majorate de la 1 ianuarie 2022 cu rata inflaţiei

Comisia de muncă din Camera Deputaților a decis, marţi, că alocațiile copiilor nu se mai majorează de la 1 iulie 2021. Preşedintele Comisiei de muncă de la Camera Deputaţilor, Oana Ţoiu, a declarat că următoarea majorare a alocaţiilor va fi la 1 ianuarie 2022 cu rata inflaţiei.

Următoarea majorare a alocaţiilor o să fie în ianuarie 2022 cu rata de inflaţie de la acest moment. Vreau să clarific că niciuna dintre modificările realizate astăzi la comisie nu prevede micşorarea alocaţiilor, aşa cum a mai fost menţionat în parte din dezbaterile din comisie şi în spaţiul public. Niciuna dintre prevederile şi niciuna dintre propuneri nu se referea la micşorarea alocaţiilor. Ceea ce a fost astăzi adoptat în Comisia de muncă şi protecţie socială confirmă punctul de vedere al Guvernului României şi este ritmul de creştere al alocaţiilor. A fost modificat similar cu amendamentele adoptate în Senat, indexarea de la 20% care urma să aibă loc în iulie anul acesta cu indexarea cu rata inflaţiei de la 1 ianuarie 2022‘, a spus Oana Ţoiu, la Palatul Parlamentului.

Citeste și:  Târg de carte second-hand pentru copii și părinți, sâmbătă, la Centrul Cultural Apollonia din Brașov

Deputații PNL-USR-UDMR au anulat acordarea transelor din calendarul propus initial. Guvernul a adoptat anul trecut ordonata de urgenta care prevedea o dublare a alocatiilor. Majorarea urma sa se faca în cinci etape. Primele doua, din august 2020 si ianuarie 2021, au fost deja respectate. Urmatoarea ar fi trebuit sa fie in luna iulie cand alocatia ar fi urmat sa creasca la 484 lei. Ar mai fi urmat ianuarie 2022 cu o majorare la 542 de lei si, in fine, iulie 2022 cand suma ar fi ajuns la 600 de lei.

Ordonanta urmează să intre miercuri la votul plenului Camerei Deputaţilor.

Sursa: AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.