Comisia Europeană insistă că România, Bulgaria şi Croaţia pot intra în Schengen

Comisia Europeană a subliniat luni că Bulgaria, România şi Croaţia îndeplinesc în totalitate toate cerinţele” pentru a fi membre cu drepturi depline ale spaţiului de liberă circulaţie Schengen şi se aşteaptă ca Cei 27 să dea undă verde primirii lor, joi, în pofida faptului că unele ţări se opun, potrivit EFE, transmite Agerpres.

Vicepreşedintele pentru promovarea modului de viaţă european Margaritis Schinas le-a transmis, într-o conferinţă de presă, statelor membre care ”se îndoiesc” de evaluarea Comisiei Europene privind eligibilitatea în special a Bulgariei şi României de a intra în Schengen că includerea lor va duce „în fapt la controale mai multe şi mai bune, nu la mai puţine”.

Citeste și:  Atenţionare de călătorie MAE: Bulgaria - restricţii de circulaţie şi cod portocaliu de ninsoare

Vicepreşedintele executivului european a răspuns în acest mod la rezervele formulate de Austria şi Suedia la aderarea Bulgariei şi României şi la anunţul Regatului Ţărilor de Jos că va bloca prin veto aderarea Bulgariei, notează Agerpres.

Schinas a subscris „în totalitate” la afirmaţia comisarului european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, care a apreciat că cele trei ţări îndeplinesc „pe deplin” cerinţele pentru a se alătura spaţiului Schengen. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.