Concurs național de benzi desenate pentru tineri, la Brașov: „Welcome to the Balkans!” 

Asociația Forums împreună cu Muzeul Județean de Istorie Brașov organizează a IV-a ediție a Concursului național de benzi desenate pentru tineri, în cadrul Festivalului Internațional de Benzi Desenate Istorice Brașov 2022.

??? ??? ????? ????????? ?
Participanții vor avea ca misiune prezentare istoriei Balcanilor într-o manieră care să constituie o invitație la descoperirea calităților popoarelor balcanice.
Ai auzit de multe ori că a fi ,,balcanic” nu este tocmai ceva bun? Hai să promovăm unicitatea balcanilor și să demontăm acest mit.
Istoria, mitologia, muzica, bucătăria Balcanilor este plină de exemple pozitive. Descoperă-le, expuneți viziunea în lucrarea ta și invită-ne în lumea ta balcanică. Pentru că este un patent balcanic, umorul va fi apreciat.

Citeste și:  „Così Fan Tutte”, astăzi, în sala Operei Brașov

Dacă ai între 12 și 17 ani, faci bandă desenată și ești interesat de istorie, desenează cel puțin o planșă pe subiectul ,,Balcanii în istorie” și apoi trimite fotografia planșei, alături de numele tău întreg, vârsta și un număr de telefon mobil, la adresa <salonbdbrasov@gmail.com>, până cel mai târziu pe 07 octombrie 2022.

Un juriu format din artiști de bandă desenată va juriza lucrările primite. Dacă te anunțăm că ești selectat/ă, trimiți, tu sau un adult apropiat ție, planșa scanată la o rezoluție de minim 300 dpi și o vei regăsi în expoziția din cadrul ???????????? ????????????? ?? ????? ???????? ???????? ?????? ???? și expoziția ???????????? ???????? ?? ????????? ?????? ?? ????? ???????? ??? ???????? ???? (??????), cel mai important eveniment anual dedicat tinerilor autori de benzi desenate din țările balcanice.

Citeste și:  Ajutor de urgenţă sub formă de vouchere pentru victimele infracţiunilor, propus de Ministerul Justiției

Cele mai bune lucrări vor fi premiate:
Premiul I în valoare de 500 lei.
Premiul II în valoare de 400 lei.
Premiul III în valoare de 300 lei.
3 mențiuni în valoare de 100 lei fiecare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.