Consilier local din Cristian, găsit incompatibil de ANI, după ce a fost prins că își acorda contracte

Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate şi conflict de interese de natură administrativă în cazul a 15 foşti şi actuali aleşi locali.

Ilie Lăzărescu, primar al comunei Cornea, judeţul Caraş-Severin, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 15 iunie 2016 – 4 ianuarie 2018, deoarece a exercitat simultan funcţia de primar şi calitatea de comerciant persoană fizică, potrivit unui comunicat al ANI.

  • Ion Lixandru, primar al comunei Lădeşti, judeţul Vâlcea, a fost declarat de ANI în stare de incompatibilitate, deoarece a exercitat, în intervalul 18 iunie 2012 – 20 august 2018, activităţi remunerate în calitate de medic veterinar.
  • Ion Cosmin Popescu, viceprimar şi consilier local în comuna Huşnicioara, judeţul Mehedinţi, s-a aflat în conflict de interese, deoarece a participat la deliberarea şi adoptarea unei hotărâri a Consiliului Local în data de 23 iunie 2016 prin care a fost ales viceprimar, încălcând dispoziţiile legale.
  • Aurel Gherghescu, viceprimar al comunei Măluşteni, judeţul Vaslui, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 1 aprilie 2015 – 3 noiembrie 2016, întrucât a exercitat simultan funcţia de viceprimar şi calitatea de titular întreprindere individuală.
  • Constantin Lazăr, fost viceprimar al comunei Vadu Săpat, judeţul Prahova, a fost declarat de ANI în incompatibilitate, deoarece a exercitat simultan, în perioada 2 iulie 2012 – 27 iunie 2016, funcţia de viceprimar şi pe cea de administrator al unei societăţi comerciale.
  • Nicolae Coznean, fost viceprimar al comunei Zagon, judeţul Covasna, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 20 august 2016 – 30 iulie 2017, deoarece a exercitat simultan funcţia de viceprimar şi pe cea de administrator la o societate comercială. În acest caz, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Secuiesc în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii, după ce Nicolae Coznean nu a menţionat în declaraţiile de interese depuse în anii 2016 şi 2017 funcţia de administrator la societatea comercială.
  • Constantin Deleanu, consilier local în comuna Cristian, judeţul Braşov, a fost declarat de ANI în conflict de interese, deoarece a participat la deliberarea şi adoptarea a două hotărâri ale Consiliului Local, în temeiul cărora între comuna Cristian şi Asociaţia Clubul Sportiv Inter Cristian, în cadrul căreia Constantin Deleanu deţine calitatea de membru fondator, s-au încheiat contracte – cadru de finanţare nerambursabilă pentru activităţi de interes local, în valoare de 400.000 lei.
  • Marin Radu, consilier local în oraşul Roşiorii de Vede, judeţul Teleorman, s-a aflat în incompatibilitate, deoarece o firmă unde acesta era acţionar şi administrator – preşedinte al Consiliului de Administraţie – a încheiat şi derulat contracte comerciale de furnizare produse cu Primăria municipiului Roşiorii de Vede şi cu cinci instituţii subordonate Consiliului Local, în valoare de 692.707 lei.
  • Teodor Parasca, consilier local în comuna Mişca, judeţul Arad, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 1 noiembrie 2013 – 24 iunie 2016, deoarece a deţinut şi exercitat simultan funcţia de consilier local şi calitatea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul aparatului de specialitate al primarului. * George Daniel Ciobanu, fost consilier local în municipiul Giurgiu, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 22 iunie 2012 – 23 iunie 2016, deoarece a deţinut şi exercitat simultan funcţia de consilier local şi funcţia de inspector superior în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Giurgiu.
  • Costel Guţă, fost consilier local în oraşul Budeşti, judeţul Călăraşi, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 1 iulie – 21 octombrie 2016, întrucât a deţinut şi exercitat simultan funcţia de consilier local şi calitatea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul aparatului de specialitate al primarului. * Petre Constantinescu, fost consilier local în comuna Icoana, judeţul Olt, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 7 noiembrie 2016 – 26 iunie 2017, deoarece a deţinut şi exercitat simultan funcţia de consilier local şi calitatea de angajat în cadrul aparatului propriu al Consiliului Local.
  • Florin Constantin Perju, fost consilier local în oraşul Podu Iloaiei, judeţul Iaşi, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 24 iunie – 26 iulie 2016, când a deţinut şi exercitat simultan funcţia de consilier local şi pe cea de administrator în cadrul Primăriei.
  • Emil Nicolae Muntean, fost consilier local în oraşul Cugir, judeţul Alba, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 10 iunie 2017 – 30 octombrie 2018, deoarece a exercitat funcţia de consilier local simultan cu cea de director general, respectiv administrator şi membru în Consiliul de Administraţie, în cadrul a trei societăţi comerciale, care au ca acţionar unic/majoritar Consiliul Judeţean Alba.
  • Felician Mihai Gherăescu, consilier local în comuna Oţeleni, judeţul Iaşi, a fost declarat de ANI în stare d

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.