Consiliul Județean Brașov investește în modernizarea drumului județean DJ 106B Vulcan – Holbav

Consiliul Judeţean Braşov a dat startul unei noi investiţii în modernizarea infrastructurii rutiere, odată cu predarea amplasamentului pentru realizarea obiectivului „Execuţie – Reabilitare DJ 106B Vulcan (DJ 112A) – Holbav km 0+000–6+505”.

Procedurile administrative au avut loc luni, 15 aprilie, pe traseul drumului judeţean DJ 106B, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Braşov, Todorică Şerban, a vicepreşedintelui Szenner Zoltan, a unor consilieri judeţeni şi specialişti din executivul judeţean, a reprezentanţilor antreprenorului – SC Viarom Construct SRL, proiectantului – SC Specialist Consulting SRL şi dirigintelui de şantier – SC Civil Constructions VVS SRL, alături de primarii comunelor Vulcan şi Holbav, Marius Adrian Doda, respectiv Lucian Oprea, reprezentanţii furnizorilor de utilităţi publice şi ai instituţiilor cu atribuţii în avizarea lucrărilor.

La eveniment a participat şi Adrian-Ioan Veştea, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, având în vedere că acest obiectiv investiţional a fost iniţiat în perioada mandatului său la conducerea autorităţii publice judeţene.

Practic, după realizarea Proiectului Tehnic, verificarea şi însuşirea lui de către autoritatea contractantă şi obţinerea tuturor avizelor, acordurilor şi autorizaţiilor necesare, antreprenorul SC Viarom Construct SRL continuă implementarea contractului încheiat cu Consiliul Judeţean Braşov, primind amplasamentul pentru execuţia lucrărilor de reabilitare a drumului judeţean 106B, pe traseul Vulcan – Holbav, în lungime de 6,505 km. Sunt prevăzute lucrări de refacere a părţii carosabile, a podurilor şi podeţelor pe întreaga lungime a drumului, astfel încât acestea să fie viabilizate şi aduse într-o stare corespunzătoare asigurării cerințelor de siguranță pentru şoferi şi pietoni.

Citeste și:  Un nou proiect de digitalizare administrativă, accesat de Consiliul Judeţean Braşov

Valoarea totală a acestui contract este de 21.333.663,12 lei, fondurile fiind asigurate din bugetul judeţean.

„În ultimii opt ani Consiliul Judeţean Braşov, pe lângă faptul că a devenit campionul Regiunii Centru la accesarea fondurilor europene pentru modernizarea infrastructurii rutiere, a atras finanţări însemnate şi din programele guvernamentale – PNDL I şi II şi Programul Naţional „Anghel Saligny”, şi a gândit o strategie de investiţii utilizând inclusiv resurse din bugetul propriu, astfel încât să implementeze cât mai multe proiecte în domeniul reabilitării drumurilor. Îi felicit pe colegii mei din cadrul Consiliului Judeţean pentru implicarea de care au dat dovadă în pregătirea acestor proiecte menite să asigure o conectivitate cât mai bună între toate localităţile judeţului Braşov”, a spus ministrul Dezvoltării, Adrian-Ioan Veştea.

În cuvântul său, preşedintele CJ Braşov Todorică Şerban a menţionat că „avem mai multe proiecte de investiţii în derulare în tot judeţul şi ne propunem ca în perioada următoare să pregătim documentaţiile necesare pentru a reabilita şi moderniza toată infrastructura de drumuri judeţene pe care o administrăm. Ne ocupăm de zona Rupea, de zona Făgăraş în egală măsură, avem în vedere şi drumurile din zona metropolitană Braşov, deoarece interesul cetăţenilor din toate localităţile judeţului este să beneficieze de condiţii cât mai bune de trafic rutier. Astăzi ne aflăm în faţa unui fapt împlinit, în sensul că au fost finalizate toate procedurile premergătoare începerii acestei lucrări. Sunt convins că vom avea o lucrare de calitate, deoarece constructorul ne-a demonstrat că lucrează foarte bine”.

Citeste și:  Festivalul de Muzică „Brașov Live Fest” revine cu o nouă ediție! Înscrieri deschise până pe 30 aprilie

„DJ 106B este un drum pe care îl cunosc foarte bine, este un drum de 6,5 km pe care îl vom reabilita integral, un drum important pentru locuitorii din Holbav şi pentru dezvoltarea turistică a zonei. Nu va fi o lucrare uşoară, mai ales în zona intravilană din Holbav, unde va trebui să coroborăm mai multe specialităţi: concomitent cu drumul, pârâul din stânga lui va fi introdus într-un canal închis, va fi realizată reţeaua de apă şi canalizare, vor fi strămutate reţelele de medie şi joasă tensiune, şi toate acestea, pe un drum îngust, între case. Am găsit soluţii pentru problemele identificate până acum şi sunt ferm convins că prin discuţii şi o bună colaborare cu primarii celor două localităţi şi cu firma constructoare, vom rezolva orice eventual impediment”, a explicat vicepreşedintele CJ Szenner Zoltan.

La rândul său Daniel Gligoraş, administratorul public al judeţului Braşov, a opinat că „modernizarea acestui drum a fost o prioritate pentru noi, deoarece ne-am propus să realizăm o mai bună conectare a comunelor Vulcan şi Holbav cu zona metropolitană Braşov şi să reuşim să punem în valoare potenţialul de dezvoltare pe multiple planuri a acestei zone superbe a judeţului Braşov”.

Citeste și:  Rezultatele Loto 6/49, Joker, Noroc Plus şi Loto 5/40 din 28 aprilie 2024. Loteria Română a anunțat că s-a CÂȘTIGAT marele premiu la 6/49. Unde a fost jucat biletul norocos

Firma constructoare a adus deja primele utilaje pe teren şi pregăteşte lansarea lucrărilor. Acestea vor porni de la ieşirea din comuna Vulcan şi se vor desfăşura pe întregul drum judeţean, până la ieşirea din comuna Holbav spre satul Paltin. Potrivit managerului de proiect din cadrul Viarom Construct, Nelu Ţiplea, „în maximum două-trei zile după primirea ordinului de începere şi avizarea de către Poliţia Rutieră, începem lucrările efectiv. Facem un apel la cetăţenii din zonă să aibă înţelegere în ceea ce priveşte executarea lucrărilor, în aşa fel încât să avem un timp cât mai scurt de execuţie”.

Termenul contractual pentru execuția lucrărilor este de 12 luni, dar reprezentanţii constructorului apreciază că lucrarea poate fi încheiată până la finele acestui an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.