Consiliul Județean Brașov pregătește inaugurarea noului sezon la patinoarul Olimpia

Consiliul Judeţean Braşov pregătește momentul inaugurării sezonului 2024-2025 la patinoarul Olimpia care va funcţiona până în luna martie a anului viitor.

Patinoarul de dimensiuni olimpice (1800 mp), amenajat de Serviciul de Întreținere Infrastructură Sportivă, Imobile și Drumuri Județene din cadrul CJ – cel care administrează Baza Sportivă Olimpia, îşi va deschide oficial porţile în ajun de Moş Nicolae, la ora 18:00, în cadrul unui eveniment organizat de Consiliul Județean Brașov şi de Muzeul Județean de Istorie Brașov, prin secția Olimpia – Muzeul Sportului și Turismului Montan.

Festivitatea de deschidere, intitulată „Serata patinatorilor la Olimpia”, cuprinde o reprezentație de patinaj artistic susţinută de sportivii de la CSM Corona Brașov, un concert live cu trupa CALEnDAR şi o petrecere costumată pe gheață, menită să-i introducă pe participanţii de toate vârstele în atmosfera magică a sărbătorilor de iarnă.

În seara inaugurării, accesul pe patinoar va fi liber, la fel şi intrarea la Olimpia – Muzeul Sportului și Turismului Montan, între orele 18:00-20:00.

Citeste și:  Ultimul eveniment din 2024 al proiectului „Re:Imagine Brașov – Oraș al Artelor”, la Muzeul de Artă Brașov

Joi, 5 decembrie 2024, în intervalul orar 11:00-13:00, ca o avanpremieră a deschiderii patinoarului, Olimpia – Muzeul Sportului și Turismului Montan și Baza Sportivă Olimpia vor organiza concursuri pe gheaţă pentru elevii braşoveni. Cei interesaţi se pot înscrie prin intermediul unui e-mail transmit la adresa marketing@brasovistorie.ro

Începând de vineri, 6 decembrie, patinoarului va funcţiona zilnic, între orele 10:00-21:15. Ca şi în sezoanele precedente, seriile de patinaj vor dura 75 de minute, începând cu orele 10:00, 12:00, 14:00, 16:00, 18:00 şi 20:00.

Tarifele practicate sunt aceleași de anul trecut, respectiv:

  • intrare copii (vârsta maximă de 14 ani) – 15 lei/serie;
  • intrare adulți – 20 lei/serie;
  • închiriere patine – 20 lei perechea/serie;
  • închiriere ajutor de patinaj – 15 lei bucata/serie;
  • accesul pentru grupuri organizate de preșcolari, elevi, copii instituționalizați și însoțitori – 7 lei de persoană/serie;
  • închirierea patinelor pentru grupuri organizate de preșcolari, elevi, copii instituționalizați și însoțitori – 10 lei perechea/serie.
Citeste și:  Iohannis a declasificat documentele prezentate în ședința CSAT. TikTok a recunoscut că a încasat 381.000 de dolari în campania lui Georgescu

Peste 400 de perechi de patine cu mărimi de la 26 la 50 sunt pregătite să fie închiriate de către braşovenii şi turiştii de toate vârstele, care vor să facă mişcare în aer liber pe gheaţa de la poalele Tâmpei.

Funcţionalizarea patinoarului de la Olimpia a însemnat o investiţie în valoare totală de 2.475.200 de lei finanţată din bugetul Consiliului Judeţean Braşov. După ce instalaţia de gheaţă şi maşina de nivelare a gheţii au fost achiziţionate în urmă cu doi ani, anul trecut a fost pus în funcţiune un sistem de sonorizare performant, iar în acest an s-au cumpărat 14 figurine de mari dimensiuni, al căror cost a fost de 80.000 de lei şi care vor fi amplasate pe stâlpii instalației de nocturnă. Şi în acest an, luminiţele de sărbătoare instalate deasupra gheţii vor crea o atmosferă feerică.

Citeste și:  Din 1 ianuarie, municipalitatea începe expertiza vizuală pentru risc seismic a tuturor clădirilor multietajate cu destinația de locuințe construite înainte de 1978

„Patinoarul de la poalele Tâmpei a fost pregătit din timp cu cea mai bună gheaţă şi cele mai bune condiţii pentru a-i primi pe toţi iubitorii acestui sport şi pe pasionaţii de mişcare în aer liber. Îi invit la Olimpia pe braşovenii şi turiştii de toate vârstele să se bucure de cel mai frumos patinoar din România şi de acest sport, a cărui tradiţie la Braşov este mai veche de un secol. Am convingerea că patinoarul nostru va fi un magnet pentru iubitorii alunecării pe gheaţă şi un pol al distracţiei pentru cei mici şi cei mari”, a menţionat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.