Consiliului Judeţean Braşov a aprobat Planul Județean de Gestionare a Deșeurilor 2020-2025

Planul Județean de Gestionare a Deșeurilor 2020-2025 (PJGD) a fost aprobat în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Judeţean Braşov care a avut loc joi, 26 august.

PJGD este un plan-cadru care analizează situația actuală a gestionării deșeurilor pe baza cantităților de deșeuri generate, examinează instalațiile existente și identifică dificultățile care cauzează un management ineficient al deșeurilor.

Tot prin PJGD sunt stabilite măsuri de prevenire a producerii deșeurilor și sunt reglementate acțiunile și investițiile care vor fi făcute pentru ca Brașovul să atingă țintele de reciclare impuse de lege.

PJGD este un document normativ, componentă a Planului Național de Gestionare a Deșeurilor și reprezintă un document strategic care stă la baza documentelor anexe cererii de finanțare pentru realizarea Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Braşov.

Citeste și:  Biciclete gratuite pentru elevii din Cristian! Primăria investește 650.000 de lei pentru a-i pune pe elevi în mișcare

Szenner Zoltan, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov care se coordonează problematica de mediu, precizează că realizarea PJGD a însemnat un efort consistent din partea CJ în colaborare cu autoritățile locale, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ADI ISO Mediu Brașov, Agenția de Protecție a Mediului Brașov, Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate.

Foto Arhivă/ Sursa foto, firme.tm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.