Consorțiul Cultural Corona a decernat Premiile Anului 2021 în Cultură la Brașov

Vineri 25 februarie 2022, Consorțiul Cultural Corona a decernat Premiile Anului 2021 în Cultură la Brașov în cadrul unei gale organizate la Cinema Astra din Brașov.

Câștigătorii au fost desemnați pe baza voturilor exprimate on-line de către publicul brașovean, respectiv a notelor acordate de către trei personalități ale artei contemporane și ale managementului cultural din afara Brașovului, ale cărui opțiuni au avut și în acest an o pondere de 50%. Juriul acestei ediții a fost format din Dr. Cristian Lupeș – manager Filarmonica de Stat Sibiu; dr. Lucian Nastasă Kovács – manager Muzeul de Artă Cluj Napoca și prof. univ. Universitatea Babeș Bolyai Cluj Napoca; dr. Alexandra Zbuchea – prof. univ. Școala Națională de Studii Politice și Administrative.

Citeste și:  Târg de carte second-hand pentru copii și părinți, sâmbătă, la Centrul Cultural Apollonia din Brașov

La categoriile deja consacrate s-a adăugat, la această a șaptea ediție, o secțiune nouă: Proiectul on-line de educație al anului.

Dintre proiectele, evenimentele și organizațiile culturale nominalizate, au fost desemnați următorii câștigători:

Afișul cultural al anului: Amural r a c o r d (2020)
Cartea anului: „Prințesa care sforăie”, Mihai Ignat
Concertul anului: Vița de Vie și Filarmonica Brașov, Filarmonica Brașov
Debut: „Cei cinci ani de muțenie”, Ioana Zenaida Rotariu
Expoziția anului: „Underground” – Expoziția inaugurală BUM, Asociația AMURAL
Festivalul anului: TAMTAM Festival 2021
Organizația culturală a anului: Filarmonica Brașov
Proiectul cultural al anului: Bastionul Artiștilor 2020-2021, Muzeul Județean de Istorie Brașov
Proiectul de arte vizuale al anului: Bienala Albastră – Bienala Internațională de Arte Vizuale – Brașov – 2021 – „Essentia”, Asociația Artessentia
Proiectul de educație culturală al anului: Parcul Muzical Brașov Jazz&Blues Festival, Asociația Culturală FANZIN
Proiectul literar al anului: Revista „Astra”, Biblioteca Județeană Brașov Proiectul muzical al anului: „Organ nights”, Biserica Evanghelică CA Brașov Proiectul on-line al anului: Concert în corul Bisericii Negre cu orga mezotonică de la Rupea, Biserica Evanghelică CA Brașov
Spectacolul de dans/performance al anului: „DisTanz”, Centrul Cultural German Brașov
Spectacolul de teatru al anului: „Iluzii”, Teatrul Dramatic „Sică Alexandrescu” Brașov

Citeste și:  Târg de carte second-hand pentru copii și părinți, sâmbătă, la Centrul Cultural Apollonia din Brașov

Pentru că ultimii doi ani au fost grav afectați de restricțiile impuse de pandemia COVID 19, în anul 2021 nu s-a organizat această gală pentru anul 2020. Acesta este motivul pentru care în anul 2022 am celebrat performerii anilor 2020-2021, tocmai pentru a oferi recunoaștere în spațiul public pentru reziliența și performanța în cultură la Brașov, în acești ani dificili pentru comunitatea locală.

Premiile în cultură la Brașov sunt un proiect al Asociației Consorțiul Cultural Corona cu scopul de a promova artele și cultura în județul Brașov și către publicuri noi. Asociaţia are ca scop ridicarea profilului artelor şi al culturii, susținerea performanţei în creativitate, cultură şi educaţie în județul Brașov. Promovăm și recunoaștem ca prioritare creațiile și rezultatele comunității culturale locale, celebrăm actorii culturali care au ales să performeze acasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.