Continuă programul de învățământ profesional dual „Școala Petroliștilor” în 2021

OMV Petrom continuă programul de învățământ profesional “Școala Petroliștilor cu cele trei clase cu specializarea Operator sonde în trei licee partenere: Liceul Tehnologic “Astra Pitești”, Colegiul Tehnic “Grigore Cobălcescu” Moinești și Liceul Tehnologic  “Voievodul Mircea” Târgoviște. Elevii care își doresc să se specializeze în acest domeniu se pot înscrie până la data de 14 iulie pentru unul dintre cele 84 de locuri disponibile.

Școala Petroliștilor în sistem dual se adresează elevilor care vor absolvi sau care au absolvit deja clasa a VIII-a și care nu au împlinit vârsta de 26 ani până la data de 1 septembrie 2021.

Odată admiși în program, viitorii elevi vor beneficia de pregătire profesională în domeniul de operator sonde, suporturi de curs actualizate și stagii de practică în cadrul companiei OMV Petrom. În plus, OMV Petrom va dota laboratoarele celor trei licee, astfel încât elevii să aibă acces la o bază de educație modernă și aplicată.

Citeste și:  Cuba, Peru, Ecuador, Sri Lanka și Spania au fost țările unde studenții Universității Transilvania din Brașov au marcat ziua națională a României

Pe parcursul pregătirii, fiecare elev va beneficia de o bursă în valoare de 200 de lei acordată de statul român și de o bursă suplimentară acordată de OMV Petrom, de până la 700 de lei pe lună, în funcție de performanța școlară. La finalizarea celor trei ani de învățământ profesional, elevii vor dobândi o calificare profesională recunoscută la nivel european și vor avea oportunități de angajare în cadrul companiei OMV Petrom.

Până în prezent, Școala Petroliștilor a pregătit două generații de meseriași calificați pentru operator sondă și operator la extracția, transportarea, tratarea și distribuția gazelor și a susținut renovarea sălilor de curs din liceele partenere, precum și dotarea laboratoarelor cu tehnologii și echipamente de actualitate.

Citeste și:  Cuba, Peru, Ecuador, Sri Lanka și Spania au fost țările unde studenții Universității Transilvania din Brașov au marcat ziua națională a României

De asemenea, împreună cu Ministerul Educației și Cercetării Științifice, OMV Petrom a dezvoltat o programă școlară actualizată, care vine în sprijinul profesorilor și elevilor. Cunoștințele și abilitățile dobândite de elevi permit angajarea imediata si asigura o baza solida pentru dezvoltarea ulterioara, astfel încât să corespundă nevoilor industriei energetice, pe termen lung.

În prezent, 57 de absolvenți ai programului Școala Petroliștilor sunt angajați OMV Petrom.
Mai multe informații despre programul “Școala Petroliștilor” se regăsesc pe site-ul www.taraluiandrei.ro. Calendarul înscrierilor în învățământul profesional poate fi vizualizat pe site-ul Ministerul Educației și Cercetării Științifice (www.edu.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.