Continuă programul de modernizare a domeniului schiabil din Poiana Brașov

Primăria Brașov continuă programul de modernizare a domeniului schiabil din Poiana Brașov și de consolidare a acestei stațiuni ca principala destinație pentru iubitorii sporturilor de iarnă din România, dar și din alte țări.

După ce în prima parte a anului a fost demarată procedura pentru achiziția de noi instalații de producere a zăpezii artificiale și pentru iluminatul pârtiilor Lupului inferior și Drumul Albastru (aceasta din urmă a fost reluată, după decizia CNSC), Primăria a lansat achiziția serviciilor de Întocmire Studiu de fezabilitate pentru proiectul: ”Instalații de iluminat și nocturnă pentru pârtiile Drumul Roșu si Subteleferic“. Urmează, în săptămânile viitoare, procedura de achiziție de elaborare a studiului de fezabilitate pentru construirea de noi linii de transport pe cablu. Tot în acest an, primăria vrea să lanseze și procedura privind extinderea rețelei și asigurarea de noi surse de apă pentru alimentarea lacului din Poiana Ruia, ultima etapă din programul de modernizare a domeniului schiabil.

,,Ultimul sezon de schi, cu peste două milioane de treceri prin turnichete, arată faptul că Poiana Brașov este în continuare în topul preferințelor românilor și nu numai, ca destinație turistică de iarnă. Pentru a trece la un alt nivel, asemănător ca cel al stațiunilor de schi cu tradiție din centrul și vestul Europei, suntem datori să facem acele investiții care vor oferi brașovenilor și turiștilor cele mai bune condiții de schi: pârtii de calitate, o perioadă  de schi cât mai lungă, atât pe parcursul unei zile, cât și ca durată a sezonului, un transport pe cablu care să reducă timpii de așteptare. Avem deja o procedură, cea de achiziție a 10 tunuri de zăpadă, în care suntem aproape de final, mai avem nevoie de avizul ANAP pentru a publica raportul de adjudecare, iar joi, 21 iulie, avem termen pentru depunerea ofertelor pentru iluminatul a încă două pârtii, Drumul Roșu, pârtia cea mai utilizată de schiorii începători, și Subteleferic, pârtia de competiții sportive a Poienii. În data de 18 august avem termen pentru execuția lucrărilor de iluminat al pârtiilor Lupului inferior și Drumul albastru, iar colegii de la Achiziții lucrează la elaborarea strategiei pentru lansarea licitației pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic pentru alte trei instalații de transport pe cablu și noi legături între pârtii”, a precizat primarul Allen Coliban.

Prin proiectul de iluminare a pârtiilor Drumul Roșu și Subteleferic,  Municipalitatea dorește să extindă perioada zilnică de schi pe aceste două pârtii, astfel încât să crească atractivitatea stațiunii, pentru că va fi oferită o alternativă mai spectaculoasă de schi, după lăsarea întunericului. În același timp, va scădea și presiunea existentă la mijloacele de transport pe cablu, având în vedere că perioada din zi în care se poate schia va fi mai lungă.

Citeste și:  Atelierele Creatorilor, în Săptămâna verde, la Centrul Cultural Reduta din Brașov

În cazul pârtiei Drumul Roșu, se va instala un sistem de iluminat a pârtiei pe o lungime de cca. 4,7 km.

În ceea ce privește pârtia Subteleferic, se propune realizarea unei instalații de nocturnă pe ambele părți ale pârtiei, pe o lungime de cca. 960 m.. Aceasta instalație de iluminat va fi proiectată conform standardelor impuse de FIS , ca și nivel de iluminare, pentru a putea găzdui competiții televizate de nivel internațional de schi în regim nocturn.

Conform temei de proiectare, câștigătorul procedurii de achiziție are următoarele obligații:  

  • elaborarea documentațiilor pentru avizele si acordurile solicitate prin certificatul de urbanism, inclusiv obținerea lor;
  • elaborarea studiului de fezabilitate, conform prevederilor legislative în vigoare;
  • asigurarea asistenței tehnice pe perioada de derulare a procedurii de achiziție publică în vederea atribuirii contractului de servicii pentru următoarele faze de proiectare. Proiectantul va răspunde la clarificări pe toată perioada de derulare a achiziției;
  • asigurarea asistenței tehnice pe perioada elaborării documentațiilor tehnico-economice pentru următoarele faze de proiectare;
Citeste și:  Cetățuia Brașovului se redeschide în Săptămâna Luminată

În cadrul studiului de fezabilitate, proiectantul va prezenta modalitățile de execuție, montaj, probe, teste și verificări necesare execuției lucrărilor, precum și prezentarea caracteristicilor tehnice și funcționale ale principalelor echipamente și materiale utilizate, aferente investiției.

Valoarea estimată a achiziției este de 132.000 de lei, fără TVA, termenul de livrare a documentațiilor fiind de 60 de zile.

Modalitatea de atribuire este prețul cel mai mic.

Termenul limită pentru primirea ofertelor este 21 iulie 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.