Copiii din mai multe sate de oieri din Munții Sebeșului au intrat în vacanța de vară

Copiii din mai multe sate de oieri din Munții Sebeșului au intrat de vineri, 24 mai, în vacanța de vară, mai lungă decât a celorlalți elevi din țară, potrivit Radio România Actualități.

Elevii beneficiază de o structură diferită a anului școlar, aprobată de către Inspectoratul Județean Alba pentru a-și putea însoți părinții în transhumanță. Pentru a parcurge integral programa școlară în timpul anului de învățământ copiii merg la școală și sâmbăta.

În aceste localități se practică așa-numitul păstorit de pendulare periodică. Familiile de păstori urcă în luna mai cu animalele în zona fânețelor, unde stau aproximativ o lună, iar de aici merg cu turmele de oi pentru o perioadă de trei luni în pășunile alpine.

Citeste și:  Pilotul brașovean Octavian Ciovică a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare, în primă instanță

După 8 septembrie coboară din nou în zona prealpină, iar de aici, după alte câteva săptămâni, revin în sate. De aceea, elevii beneficiază de o structură diferită a anului școlar, aprobată de către Inspectoratul Județean Alba pentru a-și putea însoți părinții în transhumanță.

Sursa. Radio România Actualități / Foto. Arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.