Corona Brașov va evolua în seria B a Diviziei A la handbal feminin

  • 30 de echipe vor juca în sezonul 2022-2023 în Divizia A la handbal feminin

Campionatul de handbal feminin Divizia A va avea fi organizat anul acesta în 3 grupe valorice: seria A, seria B și seria C.

Corona Brașov va evolua în seria B, alături de alte 9 echipe: CS Handbal Club Harghita, CSM Bacău, CS Știința Bacău, CSM Roman, HCF Piatra Neamț, CSM Iași 2020, CNE Sf. Gheorghe, CSM Făgăraș și CSM Galați DivA.

Meciurile din campionat se vor desfășura în zilele de sâmbătă, în sistemul tur-retur.

După disputarea meciurilor tur-retur, se vor întocmi clasamentele pe fiecare serie. Dacă o echipă fără drept de promovare se va situa pe unul dintre primele 3 locuri, se va reface clasamentul fără rezultatele echipelor care nu au drept de promovare (echipa a doua a unui club de Liga Națională, echipe de juniori, C.N.E.-uri, C.N.O.P.J.-uri).

Citeste și:  O realizare importantă de care beneficiază comunitatea defavorizată din comuna Racoş: deschiderea Centrului multifuncțional de sănătate, igienă și educație

Echipele clasate pe locurile 1 și 2, precum și cele mai bune două locuri 3 din seria A, seria B și seria C vor participa la Turneul Final, care se va organiza în perioada 12-14.05.2023.

Formațiile de pe locurile 1-2 vor promova direct în Liga Națională, iar cele clasate pe locurile 3-4 la Turneul Final vor susține jocuri de baraj cu locurile 11 și 12 din Ligă.

Corona Brașov va disputa primul meci în deplasare, cu CS Știința Bacău, sâmbătă, 10 septembrie. Primul meci acasă va avea loc, sâmbătă, 17 septembrie cu CSM Roman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.