Coronavirus. Subprefectul și directorul DSP Brașov, instruiți prin videoconferință de ministrul Sănătății

Subprefectul Adrian-Laurențiu Folea și directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Brașov, dr. Anca Dora Bertea, au participat astăzi, la sediul Instituției Prefectului, la videoconferința organizată de ministrul Sănătății, Victor Costache.
Tema videoconferinței a fost prezentarea măsurilor de prevenire și limitare a eventualelor îmbolnăviri cu noul coronavirus, adoptate luni seara de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență. S-a discutat, de asemenea, despre modul concret de implementare a acestui set de măsuri.
Astfel, la intrarea în România, toate persoanele asimptomatice (respectiv care nu prezintă simptom clinic de infecție cu nou coronavirus) ce vin din provincia chineză Hubei și din cele 11 localități din Italia vizate de măsurile de carantină din cauza coronavirusului vor intra direct în carantină, pentru o perioadă de 14 zile, în centrele desemnate la nivel național. Aceeași măsură se va aplica în cazul în care vor exista persoane ce vor intra în țara noastră și s-au aflat anterior pe nava de croazieră Diamond Princess.
Persoanele care vin în România din regiunile italiene Lombardia și Veneto vor intra în izolare voluntară la domiciliu timp de 14 zile.
„Toate persoanele aflate în carantină ori în izolare la domiciliu vor primi materiale informative cu reguli pe care trebuie să le urmeze. Trebuie comunicat foarte clar că nerespectarea măsurilor privind carantina și izolarea la domiciliu se va sancționa conform art. 352 din Codul Penal. La Institutul de Sănătate Publică va funcționa un telverde care va putea fi apelat de către cei interesați să obțină informații suplimentare despre noul tip de infecție cu coronavirus. Dumneavoastră, celor de la direcțiile județene de sănătate publică, vă solicit în continuare mobilizare generală, responsabilitate și profesionalism pentru gestionarea situației. Vă rog să informați populația la nivel local despre ce înseamnă acest nou tip de infecție și despre măsurile de igienă pe care este necesar să le urmeze. Fac un apel la calm”, a spus ministrul Sănătății.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.