Corpul nou al Maternităţii Braşov se învârte după soare. Cum vor fi încălziți bebelușii și mamele

Joi, 21 mai 2020, Consiliul Judeţean Braşov a obţinut autorizația de construire necesară execuției lucrărilor prevăzute în proiectul de eficientizare energetică a corpului nou al Maternităţii Braşov.

Este vorba despre unul dintre primele proiecte cu finanţare europeană, accesate de administraţia judeţeană braşoveană în cadrul Axei prioritare 3 a Programului Operaţional Regional 2014-2020. Proiectul include reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a clădirii, reabilitarea sistemului de încălzire, dar și instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice pentru consum propriu, cu panouri fotovoltaice si pompe de căldură. În plus, în cadrul proiectului se vor repara sau înlocui sistemele de climatizare şi de ventilaţie a aerului, se vor moderniza instalațiile de iluminat și se vor derula lucrări de management energetic integrat pentru clădiri.

Citeste și:  Noaptea ca ziua la Complexul Sportiv Carpați din Brașov! Se montează stâlpii de nocturnă

Proiectul „Modernizare, dotare și eficientizare energetică a corpului S+P+7+M și corp extindere (de legătură) existent între corpul nou și corpul vechi ale Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie «Dr. I.A. Sbârcea» Braşov”, are o valoare totală de 26,553 milioane lei, din care 17,85 milioane lei reprezintă finanțarea nerambursabilă acordată prin POR 2014-2020. Durata de derulare a proiectului se va întinde până la 31 decembrie 2021.

„Mă bucur că şi acest proiect cu finanţare europeană intră în faza de execuţie. Am discutat cu managerul de proiect şi la solicitarea personalului medical al Spitalului de Obstetrică-Ginecologie vom avea o întâlnire de lucru în data de 26 mai, cu participarea reprezentanților Consiliului Județean Brașov, ai spitalului, ai constructorului și proiectanților, pentru a dicuta un grafic de execuție adaptat provocărilor pandemiei COVID. Mai exact, ținând cont de riscurile de apariție a unor situații care impun adaptarea fluxurilor medicale în spital pentru a trata inclusiv cazuri COVID, personalul medical solicită ca în perioada următoare, respectiv până în luna martie 2021, să se execute exclusiv lucrări exterioare clădirii vizate, pentru ca fluxul medical actual să nu fie afectat. Din luna martie 2021 va fi eliberat întreg corpul nou al spitalului, astfel încât să se poată executa și lucrările interioare”, a explicat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.